Вдалий виступ херсонських метальників на змаганнях у Конча-Заспі

У Конча-Заспі відбулися Всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань, присвячені пам’яті заслужених тренерів України Леоніда Смєлаша та Анатолія Кончица. Це був п’ятий з шести запланованих ФЛАУ стартів метальників.

У змаганнях взяли участь  105 атлетів  з 16 регіонів України, у тому числі з Херсонської.

За підсумками виступів близько шести атлетів підтвердили свої нормативи на головні старти сезону – чемпіонат Європи та юніорський чемпіонат світу.
 
У метанні молоту серед жінок волинянка Ірина Климець перемогла з результатом 72.63. Другою стала  представниця Херсонської області, новокаховчанка Ірина Новожилова (65.56). У цій дисципліні Україна  з нормативами на чемпіонат Європи має три атлетки.
Слід також додати, що Ірина Климець стала переможницею міжнародного турніру з метань SITHONIA INTERNATIONAL THROWING MEETING, який 20 червня відбувся у Греції. У секторі для метання молота Климець у найкращій зі спроб, третій, показала результат 70,64 м, який і забезпечив їй перемогу. Ірина Новожилова посіла четверте місце (63,88 м).

У змаганнях з метання молота щільні результати показали юнакиі: Гліб  Піскунов з Херсонщини – 72.43 м Володимир Мисливчук з Рівненщини – 71.88 м, Сергій Регеда з Київщини – 71.31 м . Поки ще ці результати не є нормативами на чемпіонат Європи, але  попереду нові старти. 

Вшанувати пам’ять Леоніда Смєлаша та Анатолія Кончица прибула ціла низка уславлених метальників різних років.

Після тривалої роботи за кордоном в Україну  повернувся видатний наставник Євген Карсак, який свого часу тренував заслуженого майстра спорту України, чемпіна світу і Європи Юрія Білонога.

Євген Карсак провів у Конча-Заспі практичний семінар зі штовхання ядра. На нього зібралася велика кількість тренерів, дивилися, як правильно проводити розминку, розтяжку, роботу, яка потрібна в секторі.

З метою подальшого розвитку цього виду спорту  Євген Карсак,  після певної паузи, яка йому необхідна для адаптації після переїзду до України, на добровільних засадах стане старшим тренером збірної України зі штовхання ядра та метання диску. Щоб досвід, якого він набув під час своєї тренерської кар’єри, в тому числі і за кордоном, передавати українським наставникам. 

Наступні Всеукраїнські змагання з метань відбудуться вже в листопаді в Мукачево, і будуть присвячені пам’яті видатного тренера Євгена Сюча. Їх планується провести у форматі міжнародної матчевої зустрічі.

Наразі спортсмени-метальники на зборі в Конча-Заспі продовжують підготовку до головних стартів сезону.

За матеріалами ФЛАУ


Фото:

Нашi партнери