Євро-2018 з веслування на байдарках і каное (юніори, U23). 9 медалей, 6 чемпіонів

З 28 червня по 1 липня 2018 року в  італійському містечку Ауронцо-ді-Кадоре пройшов  чемпіонат Європи серед молоді та юніорів, в якому взяли  участь майже півсотні, а точніше, 46 українських веслувальників – 23 юніори та 23 представники молодіжної вікової категорії. Вони змагались у  36  видах  (17 – юніори, 19 – молодь). У складі збірної команди виступали і  представники Херсонської області.     

Українські веслувальники завоювали 9 медалей (4 золоті, 1 срібну та 4 бронзові):  у медальному заліку молодіжна і юніорська збірні зайняли  четверте місце. 

Дворазовим чемпіоном став львівський каноїст Дмитро Озимок – одну він завоював в спринті, другу – у складі каное-четвірки (500 м) разом з Олександром Яцюком, Павлом Семенюком (обидва - Ковель) та Іллею Шаргородським (Южне).

Перемогу на дистанції 500 м у змаганнях молоді здобули байдарочник Олег Кухарик та каноїстка Людмила Лузан, які представляють Горішні Плавні.

Срібну нагороду, на цій же дистанції принесла збірній України каное-двійка у складі Тараса Мазовського (Львів) та Дениса Філатова (Дніпро).

Бронзовими призерами – всі в олімпійських видах стали: у складі байдарки-четвірки (500 м): Дмитро Даниленко (Дніпро), Даніїл Кузьмін (Обухів), Дмитро Костишен, Денис Лахманов (обидва – Вінниця),  каное-двійка (500 м) у складі Людмили Лузан та Анастасії Четверікової (Херсон), а також байдарочник-юніор Юрій Зуб зі Львову в спринті (200 м).

Херсонські екіпажи   у змаганнях  байдарки-двійки на дистанції 1000 м  зайняли у підсумку наступні місця: Олександр Зарубін і Олег Петров  - 6 місце серед юніорів та  Олександр Зайцев/ В’ячеслав Любчич  - 9 місце  серед молоді.


Фото:

Нашi партнери