Баскетбольний турнір 3х3 відбувся у Каховці

З нагоди відзначення Дня Конституції України та Дня молоді 1 липня 2018 року в Каховці на баскетбольному майданчику по вул. Панкеєвській, 122 відбувся відкритий міський турнір з баскетболу 3х3 (стрітбол) серед чоловічих команд.

Організаторами змагань виступили: відділ у справах молоді та спорту Каховської міської ради та ГО «Баскетбольний клуб «Каховка». Допомогу в організації турніру та нагородженні команд-призерів спортивним інвентарем (баскетбольними м’ячами) надав депутат Каховської міської ради Андрій Мовчан.

За першість у турнірі змагалися шість команд: БК «Каховка», «3+1» (Каховка), «Аджика» (Каховка», Нова Каховка, «Будівельник» (Нова Каховка) та «Бродяги» (Нова Каховка).

За регламентом змагань на попередньому етапі команди були розділені на дві групи, де грали за коловою системою.

На фінальному етапі кращі команди у групах зустрілися в стикових півфінальних поєдинках, переможці яких грали у фіналі, а невдахи – в матчі за третє місце.

У підсумку вирішальні матчі принесли такі результати:
- за 5-6 місце: «Будівельник» (Нова Каховка) – «Аджика» (Каховка) – 3:11
- півфінали: Нова Каховка – «Бродяги» (Нова Каховка) – 18:5; БК «Каховка» - «3+1» (Каховка) – 12:7
- за 3 місце: «Бродяги» (Нова Каховка) - «3+1» (Каховка) – 9:10
- фінал: БК «Каховка» - Нова Каховка – 15:8.

Таким чином, переможцем баскетбольного турніру стала команда БК «Каховка» (капітан команди Сергій Гончаров), на другому місці – команда Нової Каховки (капітан Олексій Щепкін), на третьому – «3+1» (Каховка, капітан Владислав Михайленко).

Оргкомітет визначив кращих гравців турніру::кращий нападник – Сергій Владимиренко (БК «Каховка») та  кращий захисник  – Сергій Гончаров (БК «Каховка»).

Команди-призери та кращі гравці були нагороджені дипломами, медалями та призами від організаторів змагань.

У рамках турніру для учасників та всіх бажаючих були проведені конкурси на краще  виконання триочкових кидків та на влучне попадання у баскетбольний кошик з центру майданчика.

Кращим виконавцем триочкових кидків став Владислав Михайленко з команди «3+1» (Каховка), а найвлучніший кидок з центру баскетбольного майданчика зробив також гравець каховської команди «3+1» Микита Макеєв. Вони були відзначені спеціальними призами від організаторів турніру.

Також під час церемонії нагородження начальник відділу у справах молоді та спорту міської ради Віктор Зубков від імені організаторів та учасників змагань привітав головного суддю турніру, заслуженого тренера України Зарецького Валерія Спиридоновича з перемогою в складі збірної команди України на чемпіонаті Європи з баскетболу серед ветеранів (у віковій категорії 70+), який наприкінці червня відбувся у Хорватії.


Фото:

Нашi партнери