Жіночий Євро-2019 з футзалу. Визначено учасників і дати турніру

Минулого року УЄФА оголосив про проведення першого офіційного футзального турніру для жіночих збірних, фінальна стадія якого за участю чотирьох найсильніших команд проходитиме кожні два роки.

Формат відбіркового етапу, який складатиметься з попереднього та основного раундів, буде підтверджений перед жеребкуванням.

Перший турнір відбудеться у лютому 2019 року і пройде на майданчику однієї з чотирьох команд, які потрапять до фінальної частини.

Серед учасників кваліфікації варто відзначити збірну Північну Ірландії, яка раніше не грала ні у чоловічих, ні у жіночих футзальних турнірах. Окрім того, у змаганнях візьме участь і жіноча збірна України.

Учасниками змагань стануть 23 збірні:  Вірменія, Білорусь, Бельгія, Угорщина, Іспанія, Італія, Казахстан, Литва, Молдова, Нідерланди, Польща, Португалія, Росія, Румунія, Північна Ірландія, Сербія, Словаччина, Словенія, Україна, Фінляндія, Хорватія, Чехія, Швеція.

Жеребкування кваліфікаційного раунду відбудеться 5 липня у Ньоні.

Попередній раунд змагань триватиме з 21 по 26 серпня. З 11 по 16 вересня відбудуться матчі основного раунду. Поєдинки фінальної стадії відбудуться з 14 по 15 або з 16 по 17 лютого.

Матчі основного раунду відбіркового етапу чемпіонату Європи серед жінок відбудуться в Україні. Про це стало відомо після оприлюднення офіційного прес-релізу УЄФА щодо жеребкування попереднього та основного раундів жіночого Євро-2019, повідомляє  Асоціація фут залу України з посиланням на офіційний  сайт УЄФА.  


Фото:

Нашi партнери