Каховський хірург – учасник чемпіонату світу з футболу серед лікарів 2018 року

З 30 червня по 8 липня 2018 року у столиці Чехії Празі відбувається XXIV чемпіонат світу з футболу серед лікарів. Понад 1000 лікарів з 22 країн світу боротимуться за звання кращої футбольної лікарської збірної світу.

Лікарський чемпіонат світу з футболу складається з двох турнірів: Morell Cup - лікарі 25 - 45 років (проводиться у форматі11 на 11 гравців) та Vogel Cup - лікарі старше 45 років (у форматі 7 на 7 гравців).

Українські лікарі будуть представлені у обох турнірах.

Основна лікарська команда України потрапила до групи F, де зустрінеться з лікарями  Венесуели, Аргентини та проведе стикову зустріч з Казахстаном.

Команда Мастерс гратиме в групі
А. Суперники: збірні лікарські команди Литви, Німеччини, Великої Британії, Австралії і Ірландії.

До складу національної збірної України «Мастерс» (вікова категорія 45+) входить представник Херсонської області, хірург Каховської ЦРЛ,  гравець футбольної збірної команди ветеранів м. Каховки Валерій Баранов. Також до складу української збірної включено ще одного представника Херсонщини - Олександра Кайфеля з Нижніх Сірогоз.

До речі, цього року Валерій Баранов вже ставав срібним призером чемпіонату України з футболу серед лікарів в складі збірної команди Херсонської області.

 Слід додати, що відбулися перші матчі  української команди Мастерс, які закінчилися з такими результатами: Україна - Ірландія  (0:0), Австралія - Україна (1:2), Литва - Україна (0:1).

Отже вболіваємо за наших та щиро бажаємо їм перемоги на чемпіонаті світу!

Довідково: Чемпіонати світу з футболу серед лікарів засновані професором-пульмонологом Фераном Морелем з Барселони у 1995 році, проводяться щорічно в різних куточках світу. Українська футбольна асоціація медиків заснована у Києві у 2013 році, з цього ж року національна лікарська збірна України з футболу бере участь у чемпіонатах світу з лікарів. Найвищі досягнення: чемпіони світу 2015 року, м. Лонг Біч, США (Vogel Cup), віце-чемпіони світу 2017 року, м. Леоганг, Австрія (Morell Cup).


Фото:

Нашi партнери