У Швейціряї відбувся Кубок світу зі стрибків на батуті

7-8 липня  у Швейцарії відбулись змагання за Кубок світу зі стрибків на батуті. Загалом участь у змаганнях взяли майже сто спортсменів з 17 країн, 

Україну представляла збірна у складі 9 атлетів. Учасники змагались в олімпійських та неолімпійських дисциплінах.

Серед неолімпійців у парних синхронних стрибках на батуті Україну представляли чотири пари: Собакар Дмитро та Давиденко Антон, Микола Просторов (Херсон) та Іванський Микита, Ключник Діана та Тулакбаєва Діана, Малькова Світлана та Іванова Анастасія.

Конкуренцію нашим спортсменам складали близько 15 пар у чоловічому заліку та 9 – у жіночому. Всі чотири українські пари вдало подолали кваліфікаційний відбір, а у фіналі на рахунку нашої збірної маємо дві срібні нагороди.

Срібними призерами Кубку світу стали: Собакар Дмитро та Давиденко Антон, а також Ключник Діана та Тулакбаєва Діана.

Микола Просторов та Іванський Микита посіли четверте місце в турнірній таблиці, а Малькова Світлана та Іванова Анастасія – п’яте місце.

Микола та Світлана виступали в нових для себе парах з менш досвідченими спортсменами тож результати є очікуваними та перебачуваними. Микита з Анастасією добре відпрацювали програму, тож майбутні медалі – лише питання часу та досвіду. Всі пари увійшли в ТОП-5 змагань та вдовольнили очікування тренерів та вболівальників.

В жіночому заліку золото Кубку світу зі стрибків на батуті здобула пара з Японії, а бронзовими призерками стали дівчата з Болгарії. В трійку чоловічого заліку крім українців увійшли спортсмени з Азербайджану (золото) та Болгарії (бронза).


Фото:

Нашi партнери