Міжнародне ралі «Чумацький шлях» на Херсонщині

5 жовтня 2012 року на Херсонщині, вперше в історії автомобільного спорту одночасно стартували два найбільші змагання - етап чемпіонату України з ралі та етапу Кубку України з ралі-рейдів «Чумацький шлях».  
    
У перший день змагання розпочались у Таврійському мікрорайоні міста Херсона на двокілометровій спецділянці. І поза всяких сумнівів, нікого не залишило байдужим видовище, яке подарували вболівальникам вісім десятків екіпажів, що стартували у двох дисциплінах.
 
До того ж, після початку змагань, ввечері відбулась урочиста церемонія відкриття Міжнародного ралі «Чумацький шлях», в якій взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Анатолій Хоменко.
 
Після проїзду автомобілів ралі і ралі-рейду через стартовий подіум, жителі Херсона мали змогу насолодитися святковим концертом легендарної української рок-групи «Воплі Відоплясова», яка зокрема виконала пісню «Рідне місто Херсон». Лідер групи, Олег Скрипка, зі сцени заявив, що пісня про Херсон - це єдина пісня в репертуарі групи, присвячена місту.

А 6 жовтня 2012 рокуі на спецділянці «Кар’єр» біля с.Тягінка відбувся заключний етап чемпіонату України з ралі «Чумацький шлях».
 
За результатами останньої секції ралі було визначено абсолютного чемпіона – ним став екіпаж: Олександр Салюк та Євген Червоненко.
Друге місце в загальному рейтингу дісталось Валерію Горбаню та Андрію Ніколаєву, третє – Юрію Кочмарю та Сергію Ковалю.
 
Також ввечері відбулась урочиста церемонія закриття і нагородження в рамках п’ятого заключного етапу чемпіонату України з ралі, в якому також взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Анатолій Хоменко, який в своєму виступі зазначив: «Я вірю, що відтепер проведення Міжнародного ралі на Херсонщині стане приємною традицією. Навіть організатори і учасники ралі «Чумацький шлях» відмічають, що порівнюючи з 2009 роком наш край змінився і розвивається швидкими темпами».
 


Фото:

Нашi партнери