Новокаховчанин Гліб Піскунов кваліфікувався до фіналу чемпіонату Європи

У Берліні стартував чемпіонат Європи з легкої атлетики. У перший його день відбулися виключно кваліфікаційні змагання, в яких взяли участь 10 українців. Пройти в наступне коло вдалося трьом, серед них - представник Херсонщини Гліб Піскунов. 

У метанні молота 19-річний новокаховчанин у третій спробі метнув снаряд на 74 м 18 см, що дозволило йому кваліфікуватися до фіналу з 10-м результатом.

Зазначимо, що для Гліба - чемпіона світу серед юнаків, срібного призера чемпіонату світу та чемпіона Європи серед юніорів, це перший сезон в дорослому спорті (де метають молот вагою 7,260 кг). І відразу – фінал чемпіонату Європи! 
 
- Було трохи незвично, - розповів Гліб. – Звик у юнаках та юніорах проходити кваліфікацію з першої спроби, а потім вже у фіналі метати шість разів. А тут довелося робити три підходи в сектор. На щастя, остання спроба була вдалою, розметався. Але потрібно ще додавати. Намагатимуся зробити це у фіналі. У дорослому молоті власна вага чим більша – тим краще, а мені в 19 років ще важко її набирати. Потрібно ще рости. Поки що можу сказати, що цей чемпіонат Європи вже точно не є для мене провальним. А чи можна буде його вважати вдалим – побачимо у фіналі.
 
Фінал з метання молота у чоловіків відбудеться вже у вівторок, 7 серпня,  о 19:45 за київським часом. На жаль, у фіналі не візьмуть участь інші українські молотобойці: Володимир Мисливчук показав у кваліфікації 23-й результат (70.59), Сергій Регеда – 25-й (70.39).

Ха матеріалами ФЛАУ


Фото:

Нашi партнери