Переможцем конкурсу на отримання гранту від СКУ стала Українська федерація флорболу

Виконкомом Спортивного комітету України на основі конкурсного відбору було визначено переможця гранту на 25 тисяч гривень. Цього року фінансову підтримку отримає Українська федерація флорболу.

Маємо відзначити, що з 7 асоційованих членів СКУ заявку подала лише одна організація – Українська федерація флорболу. Саме ця федерація зробила потужний крок вперед у розвитку флорболу в Україні і тепер прагне посилити методичне підґрунтя для покращення методів підготовки спортсменів з флорболу, поліпшення освітніх знань тренерів, підвищення суддівської кваліфікації та розвитку роботи функціонерів федерації.

В рамках проекту відбудеться переклад та адаптація до українських реалій існуючих у світі методичних матеріалів, а також розробка нових на основі світового досвіду. Проект не має географічних обмежень та планує охопити всю територію України.

Вітаємо цьогорічних переможців та нагадуємо, що грант було започатковано у 2015 році з метою фінансової підтримки асоційованих членів Спортивного комітету України. Конкурс на отримання гранту СКУ проводиться втретє.  

Наступний конкурс буде оголошено у 2019 році.

За допомогою грантів Спортивний комітет України прагне через проведення заходів популяризувати неолімпійські види спорту, через соціальні проекти заохотити до соціальної інтеграції та рівних можливостей в спорті, а також залучити молодь до занять спорту.

Довідка. Флорбол доволі незвичний різновид усім відомого хокею. У самій назві закладено його основний принцип – м’яч «пересувається» ковінькою не по льоду, а по полу. Проте, як і в хокеї, заміни проходять безупинно під час гри, не зупиняючи час. До м’яча можна торкатися ногою лише тоді, коли хочеш зупинити його. Вести його по майданчику або забивати у ворота можна лише ключкою.  
Це досить молода спортивна дисципліна. Своє зародження бере в Америці, однак його розквіт пов’язаний зі Скандінавією. А саме – зі Швецією. Тут в цю забаву грають майже всі, незалежно від посади й статків. Флорбол представлений на всіх континентах планети. На початку 2008 року цей вид отримав визнання МОК. А в 2013 став членом Міжнародної федерації Всесвітніх ігор, здобувши можливість бути представленим на Всесвітніх іграх. На сьогодні це неолімпійська дисципліна, яка офіційно визнана в Україні. Українська федерація флорболу займається розвитком даного виду спорту в державі.

Прес-служба Спортивного комітету України


 


Фото:

Нашi партнери