Гліб Піскунов посів сьоме місце на чемпіонаті Європи з легкої атлетики

7 серпня у вечірній сесії чемпіонату Європи з легкої атлетики у Берліні українці брали участь в чотирьох видах програми, в тому числі у двох фіналах.

ля 19-річного молотобойця з Нової Каховки Гліба Піскунова вихід до фіналу вже можна вважати успіхом. 

Але Гліб на цьому не зупинився, і у першій спробі відправив снаряд на 73 м 99 см. Це йому дозволило увійти за підсумками трьох спроб до вісімки найкращих.

Звісно, конкуренти також не дрімали, і потихеньку відтіснили Гліба з п’ятої позиції на восьму, але не далі.

У трьох фінальних підходах (а зазначимо, що Піскунов цього вечора не запоров жодної спроби) нашому атлету вдалося ще покращити свій результат – 74.62, що гарантувало йому підсумкову сьому позицію.

А найкращими тут стали польські атлети – Войцех Новіцкі (80.12) та Павел Файдек (78.69).
 
– Можна сказати, що виступ вдалий, – розповідає Гліб. – Не ідеал, але вдало. Завжди хочеться більшого. Ну завжди хочеться більшого. Дуже сильно хвилювався, коли у третій спробі виходили у сектор два атлета, які могли мене виштовхати з фінальної вісімки. Але, на щастя, їм цього не вдалося. Результат середній, але місце посів гарне. Я думав, що вісімку закриють результати 75.00-75.50. Думаю, батько і тренер зараз задоволений. Врешті решт, з усіх фіналістів я найменший за конституцією. Планую, за 2-3 роки їх наздожену за цими параметрами, і, відповідно, за результатами.

Нагадаємо, що для чемпіона світу серед юнаків, срібного призера чемпіонату світу та чемпіона Європи серед юніорів Гліба Піскунова це перший сезон в дорослому спорті, де метають молот вагою 7,260 кг. До речі, Гліб - перший українець у фіналі чемпіонату Європи у метанні молота з 2012 року..

Слід додати, після двох днів змагань у медальному заліку чемпіонату Європи, завдяки тріумфу Мар’яна Закальницького (золото, ходьба на 50 км) та Аліни Цвілій (срібло, ходьба на 50 км), Україна з двома медалями йде на третьому місці, поступаючись лише британцям та полякам.

За матеріалами ФЛАУ



 


Фото:

Нашi партнери