Український боєць Владислав Єременко виграв чемпіонат світу з тайського боксу

З 2 по 11 серпня 2018 року у м. Бангкок (Таїланд) проходить чемпіонат світу з таїландського боксу Муей Тай серед юніорів та юнаків. Це вже третій молодіжний чемпіонат, який проходить як самостійне спортивне змагання. 

Традиційно участь у турнірі беруть й 17 спортсменів української збірної, до складу якої увійшли і представники  Херсонщини: Андрій Шевченко (52 кг), Владислав Опара (57 кг),  Владислав Єременко (71 кг)  і тренер Едуард Левандовський. 

Блискуче  на чемпіонаті світу виступив Владислав Єременко,  який виграв чемпіонат світу з тайського боксу серед юніорів. 17-річний український боєць зміг здолати у своїй ваговій категорії всіх чотирьох суперників з Туреччини, Росії, Ізраїлю та Португалії. У фіналі Владислав  відібрав перемогу у португальця Гонсала Нойтеса

Як повідомляє Українська федерація таїландського боксу, день фінальних поєдинків був для нашої команди дуже насиченим та повним пристрастей. Так, шлях до медалей розпочався з поразок, і з семи фіналістів четверо українських бійців поступились своїм золотом суперникам.  Колоколов Михайло переміг у першому раунді, але програв бій росіянину Амірхану Закрієву. Опара Владислав бився із тайцем Джирасаком Айрманом, але теж не зумів його подолати. Мустафаєва Шаміля переміг представник Туреччини Ерден Таха Дінджер. Радова Ксенія дуже сильно хотіла перемогти, проте росіянка Єлизавета Іват була сильнішою.

Після постійних поразок було важко втримати моральний дух та повернути команду в стрій. Але пропри всі переживання під кінець змагань українці взяли себе в руки та подолали всіх суперників, що залишись.

Так, титул чемпіона світу Філіп Бачинський виборов у Феруза Давлатова з Узбекистану,  а Єгор Скуріхін подолав ліванця Халіда Тарафа.

Загальний підсумок виступу збірної команди України з таїландського боксу на чемпіонаті світу серед молоді - 8 медалей  (3 золоті, 4 срібні та 1 бронзова).

3олоті медалі  завоювали   Владислав Єременко (71 кг) та Єгор Скуріхін (81 кг) серед юніорів та Філіп Бачинський (54 кг) у віковій категорії «юнаки».

Срібними призерами першості серед юніорів стали Михайло Колоколов (40 кг), Владислав Опара (57 кг), Ксенія Радова (54 кг) та Шаміль Мустафаєв (67 кг).

Бронзову нагороду до активу медальної скарбнички збірної  України додала Дар’я Савченко (48 кг) у віковій категорії «юнаки».




 


Фото:

Нашi партнери