Владислав Мангер: «Хочемо, щоб у місті була велика хокейна команда»

Вперше в історії херсонські хокеїсти дебютують у вищому професійному дивізіоні країни – Українській хокейній лізі.

За головний хокейний трофей України, окрім херсонців, боротимуться ще п’ять титулованих команд з п’яти міст – Києва, Білої Церкви, Харкова, Кременчука та Донецька.

Ідея щодо створення професійної хокейної команди прозвучала ще на початку цієї весни від голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера. А її позитивні оцінки від депутатського корпусу дозволили в ході березневої ХVІІ сесії Херсонської обласної ради VІІ скликання прийняти доленосне рішення – створити комунальне підприємство «Обласний центр хокею» Херсонської обласної ради, на базі якого і зародився ХК «Дніпро» (Херсон).

«Основою команди «Дніпро» буде молодь, яка виховувалася на цій арені, молодь нашої дитячо-юнацької спортивної школи. За останні два роки 15 спортсменів виїхали в Білорусь та до інших країн. Ми подумали: навіщо молоді роз’їжджатися, коли вона може і у нас своїм прикладом популяризувати спорт і хокей зокрема. Тому виникла ідея створити власну команду», – розповів під час брифінгу голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, який, до речі, став Почесним президентом клубу.

Для підготовки команди було запрошено кваліфікованого тренера – Дмитра Підгурського, екс-тренера діючого віце-чемпіона країни.

«Ви знаєте, які команди він тренував? Йшли довгі переговори з ним. Відразу він поставив умови щодо формування складу. Умови тренера були виконані. Деякі будуть виконуватися протягом року. На сьогодні у зборах беруть участь 10 легіонерів. Ще 4 скоро приїдуть. Воротар, наприклад, приїхав в наш теплий Херсон з морозного міста Новосибірська», – поділився з журналістами очільник обласної ради – Почесний президент клубу.

Щодо завдань на дебютний сезон, то Владислав Мангер поставив завдання –  будь-які медалі чемпіонату. Але тренер відверто зізнався, що боротиметься за перше місце.

8 серпня команда-новачок провела перше відкрите тренування на новому льоду палацу «Фаворит-арена», відновлення якого проходило за рахунок обласного бюджету. Окрім повного ремонту хокейного майданчику, зроблено льодове покриття за світовими хокейними стандартами, а сам льодовий палац обладнано найсучаснішим освітленням. В найближчий час заплановано капітальний ремонт роздягалень в ДЮСШ із зимових видів спорту.

«На сьогоднішній день основним джерелом фінансування (90%) є обласний бюджет. Йдуть переговори з трьома великими компаніями, які планують розміщувати свою рекламу на офіційних матчах команди. Ближче до жовтня вони також приєднаються до фінансування ХК «Дніпро». Спортсмени на сто відсотків забезпечені й харчуванням, й умовами для тренувального процесу, – зазначив Владислав Мангер та додав, – Нам в місті не вистачає шоу. І допомогти його зробити повинен хокей. У кожному місті є футбольна або хокейна команда. Ми хочемо, щоб у нас в місті була велика хокейна команда».

За словами голови облради, планується організувати онлайн-трансляцію матчів на одній з центральних площ міста, щоб люди могли збиратися і дивитися. З цього приводу Владислав Мангер особисто провів переговори з міським головою Володимиром Миколаєнком.

Відзначимо, новий сезон Української хокейної ліги (УХЛ) для херсонців стартує 15 вересня домашнім матчем проти київських «Крижаних вовків».

Херсонська обласна рада


Фото:

Нашi партнери