Херсонець Андрій Проценко кваліфікувався у фінал чемпіонату Європи у стрибках у висоту

10 серпня у вечірній сесії четвертого дня чемпіонату Європи з легкої атлетики   устрибках у висоту у чоловіків кваліфікацію долали троє українських спортсменів – львів’янин Дмитро Дем’янюк, Андрій Проценко з Херсонщини та Віктор Лонський з Бердичева.

Дем’янюк певні проблеми відчув на висоті 2.21, але взявши її з третьої спроби, потім з першої подолав і 2.25.

Також 2.25 підкорилися Проценку (він по одній зайвій спробі витратив на 2.16 та 2.21). Ця висота, як потім з’ясувалося, виводила напряму до фіналу.

Лонському не пощастило – він у підсумку з результатом став 13-м. 2.25 він не взяв, а 2.21 – взяв, але з другої спроби. Якби не цей зайвий стрибок – був би у фіналі і він також.
 
- Не дуже собою задоволений, - поділився враженнями Андрій Проценко. – Через те, що стрибав з других спроб. А ось на останній стрибок зібрався і гарно влучив. А значить, можна буде і вище стрибати, боротися. Сектор для мене трошки незручно стояв. Сподіваюся, у фіналі буде зручніше, і влазитиме мій розбіг. Адже зараз я змушений був стрибати з короткого розбігу, і тепер навіть не знаю, що робити у суботу – з шести кроків стрибати, чи з восьми. Побачимо.
 
Після чотирьох днів змагань збірна України в медальному заліку з золотом, сріблом та бронзою посідає шосте місце. Лідирують – поляки, у яких три золота і два срібла.

За матеріалами ФЛАУ


Фото:

Нашi партнери