У Латвії відбувся чемпіонат світу зі спортивного орієнтування

З 3 по 11 серпня 2018 року у м. Сігулда (Латвія) відбувся чемпіонат світу зі спортивного орієнтування  бігом.

У змаганнях взяли участь 345 спортсменів з 44 країн світу.

Збірну України представляли 9 атлетів: Руслан Глібов (Дніпропетровська область), Олександр Кратов (Львівська область), Денис Щербаков (Херсонська область), Артем Панченко (Сумська область), Тарас Рачук (Вінницька область), Олена Федорова (Львівська область), Олена Пітірімова (м.Київ), Ольга Панченко (Сумська область), Катерина Дзема (Вінницька область).

Чемпіонат світу проводився з таких дисциплін: спринтерська дистанція, середня дистанція, довга дистанція, естафета, естафета мікс. Українська команда брала участь в усіх дисциплінах.

В арсеналі українців – срібна медаль, яку виборов Руслан Глібов на довгій дистанції. Руслан здолав дистанцію за 1 год 40 хв 20 сек та піднявся на п'єдестал пошани разом зі спортсменами з Норвегії (І місце) та Швейцарії (ІІІ місце).

На жаль, більше ніхто з українців не зумів дістатися до п’єдесталу. Наступним найкращим результатом було п’яте місце Олександра Кратова на середній дистанції. Варто відзначити, що Руслан Глібов на середній дистанції став одинадцятим.

До ТОП-10 чемпіонату прорвалися дівчата в командній естафеті. Хлопці в естафеті посіли одинадцяту сходинку. 

Естафету, яка складалась з трьох етапів, бігли: Денис Щербаков, Олександр Кратов та Руслан Глібов - у хлопців; та у дівчат: Катерина Дзема, Олена Пітірімова, Ольга Панченко.

Джерело


Фото:

Нашi партнери