Херсонський «Дніпро» дебютував в Українській хокейній лізі з перемоги

15 вересня херсонські хокеїсти всуху перемогли київських «Крижаних вовків». Матч в Херсоні завершився впевненою перемогою ХК «Дніпро» з рахунком 4:0.

По грі було видно, що хлопці ще трохи хвилювалися (все-таки перша гра), багато не забивали. Проте, зі стартового свистка херсонці показали, хто тут господар, замкнувши гостей в їх зоні. На 4-ій хвилині пресинг воріт «Крижаних вовків» завершився холоднокровним розіграшем Валентина Сірченка на Нікіту Макарицького, пас – і Олександр Найдьонов забиває історичну першу шайбу «Дніпра» в УХЛ. А за хвилину до перерви перевагу своєї команди подвоїв капітан Микола Коляда, завершивши комбінацію партнерів – 2:0.

У другій 20-вилинці підопічні Миколи Сидорова змогли вирівняти свою гру, але реалізувати створені моменти їм так і не вдавалося. Чого не можна сказати про господарів. Так, удача декілька разів відвернулася від дебютантів, але не на 38-ій хвилині. Тепер вже Нікіта Макарицький, з легкої руки якого Найдьонов відкрив рахунок, влучно закинув третю шайбу в ворота гостей.

У заключному періоді херсонці почували себе більш розкуто. «Вовки» практично завжди були змушені боронити свої ворота, а голкіпер киян крутився білкою в колесі, рятуючи партнерів від розгромного рахунку. Та попри всі його старання за 10 секунд до сирени рахунок стає 4:0. Завершальна шайба на рахунку Кирила Бондаренка.

«Нехай ця перемога стане першим головним подарунком Херсону, який святкує своє 240-річчя! «Дніпро», ви – молодці! Херсонщина, вперед!», – привітав з тріумфальним дебютом херсонських хокеїстів голова Херсонської обласної ради, Почесний Президент ХК «Дніпро» Владислав Мангер.

Святкує першу перемогу своєї команди і головний тренер Дмитро Підгурський. Незважаючи на те, що херсонці всуху перемогли столичну команду, наставник команди задоволений не всім.

«Вийшло у нас не все, є ще моменти над якими потрібно працювати. Дуже багато не забили, хоча могли і реалізовувати моменти. Але хлопці молодці, старалися, – зазначає Дмитро Підгурський та висловлює окремі слова подяки вболівальникам, – Велике спасибі вболівальникам, які гнали нас сьогодні вперед. Підтримка з трибун відчувалася протягом усього матчу. Сподіваюся, що ми і далі радуватимемо всіх уболівальників своєю грою!».

Повний склад команди-переможця «Дніпро»:  Петров Олег,  Сулютін Максим, Коляда Микола, Янішевский Олексій, Бондаренко Кирило,  Білоусов Кирило, Декало Ілля, Жвачкін Андрій, Золотухін Іван, Коваленко Микита,  Афанасьєв Сергій, Пугачов Дмитро, Макарицький Нікіта, Найдьонов Олександр,  Сірченко Валентин,  Матусевич Денис,  Будько Кирило,  Целогородцев Артем, Брага Владислав,  Тимченко Святослав.

Наступний матч херсонці проведуть вже 19 вересня проти білоцерківського «Білого Барсу». Гра відбудеться знову на домашній арені херсонців. Про початок гри буде повідомлено додатково.

 


Фото:

Нашi партнери