В Україні створено Міжрегіональну дитячу хокейну лігу України (МДХЛУ)

12 вересня у Києві в офісі Федерації хокею України відбулася нарада із керівниками відокремлених підрозділів ФХУ, на якій були розглянуті питання про проведення міжрегіональних змагань з хокею з шайбою серед вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл 2006 та 2007 років народження  сезону 2018/2019 та інформація керівників відокремлених підрозділів щодо загального стану та перспектив розвитку хокею в регіонах країни.

Так, керівники відокремлених підрозділів обговорили питання та проблеми, пов’язані з розвитком інфраструктури хокею в областях України (кількість льодових арен, майданчиків та інших льодових споруд), та яка ведеться робота щодо збільшення кількості спортивних споруд із штучним льодом в містах України.

Також були підняті питання розвитку дитячого та юнацького хокею: проаналізована кількість спортивних навчальних закладів з хокею, кількість тренерів та інших фахівців з хокею, які працюють в цих закладах, кількість учбово-тренувальних груп та вихованців у цих групах по віковим категоріям та розглянуті питання щодо проведення змагань, в яких дитячі та юнацькі команди беруть участь.

Після цього були обговорені питання, проблеми та бачення розвитку професіонального та аматорського хокею та заходи, які вживаються для поліпшення і вдосконалення стану хокею з шайбою як виду спорту.

До цього ж були обговорені проблеми популяризації хокею в регіонах України, а саме – кількість місцевих змагань, проведення масових заходів (днів хокею, відкритих уроків з хокею тощо), робота із засобами масової інформації (регіональні та місцеві телевізійні та радіо компанії, преса).

Окрім цього, учасниками наради було розглянуто питання про проведення міжрегіональних змагань з хокею з шайбою серед вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл 2006 та 2007 років народження  в сезоні 2018/2019 років.

Після обговорення було вирішено створити Міжрегіональну дитячу хокейну лігу України (МДХЛУ). При цьому були визначені організатори змагань, формула та система турніру, затверджені регламентні документи змагань та розглянуті питання суддівства та фінансування цього проекту.

Календарний план змагань знаходиться у стадії розробки та буде опублікований пізніше.

Федерація хокею України


Фото:

Нашi партнери