Засідання Комітету жіночого футболу ФФУ

19 вересня в Будинку футболу під головуванням голови Комітету жіночого футболу ФФУ Валерія Лунченка відбулося засідання комітету, в роботі якого взяли участь перші віце-президенти федерації Вадим Костюченко та Олег Протасов.

Перед початком роботи комітету перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко разом із головою комітету Валерієм Лунченком привітали із 70-річчям заступника голови комітету Миколу Єропунова та вручили йому відзнаку Федерації футболу України за вагомий внесок у розвиток жіночого футболу.

Першим та одним із головних питань порядку денного було підбиття підсумків виступу національної жіночої збірної України у відбірному циклі чемпіонату світу 2019 року. Збірна України, на жаль, потрапити до фінальної частини не змогла, посівши у своїй групі третє місце і пропустивши вперед команди Швеції та Данії. На рахунку українських футболісток - чотири перемоги у восьми матчах та три очки відстані від другого місця, яке давало змогу поборотися за путівку на мундіаль у стикових поєдинках.

На засіданні комітету присутні заслухали звіт про виступ у відборі до ЧС-2019 головного тренера збірної Володимира Реви, який працював із командою протягом двох циклів, але так і не зумів вивести її ні на чемпіонат Європи, ні на чемпіонат світу.

Наставник відзначив належні умови, які були забезпечені збірній для виступу у відбірному циклі, та зростання інтересу до жіночого футболу в цілому та збірної зокрема з боку вболівальників, які підтримували команду на домашніх іграх у Львові та Тернополі.

У свою чергу перший віце-президент ФФУ Олег Протасов відзначив перспективу національної жіночої збірної України та побажав команді, незважаючи на два невдалі останні відбори, продовжувати наполегливо працювати, щоб у майбутньому повернути втрачені позиції.

На думку першого віце-президента ФФУ Вадима Костюченка, у нинішньому відборі до ЧС-2019 жіноча збірна суттєво омолодила свій склад, запросивши одразу шість—вісім футболісток із молодіжної команди, але навіть у цих умовах мала всі підстави розраховувати на більш вдалий виступ. 

Заслухавши звіт головного тренера збірної та думки членів комітету жіночого футболу, присутні визнали виступ синьо-жовтих у відборі ЧС-2019 у цілому незадовільним, тому Федерація футболу України вирішила не продовжувати співпрацю з Володимиром Ревою.

Розглянувши та взявши до уваги пропозиції щодо кандидатів на посаду головного тренера національної жіночої збірної команди України, комітет постановив рекомендувати Виконкому ФФУ призначити наставником до кінця відбірного циклу чемпіонату Європи-2021 Наталію Зінченко, яка наразі є головним тренером молодіжної жіночої збірної України.

Також під час засідання начальник відділу жіночого футболу Іван Шепеленко розповів присутнім про проведення всеукраїнських змагань із футболу серед жіночих та дівочих команд сезону-2018/2019 та підготовку до участі молодіжних збірних команд U-19 та U-17 у відбірних матчах чемпіонатів Європи.

На тлі зростання популярності та уваги вболівальників до жіночого футболу було відзначено й його зростаючу медіа-активність у соцмережах Facebook та Instagram, а також на YouTube-каналі, який транслює всі матчі жіночої ліги чемпіонату України.


Фото:

Нашi партнери