Ксенія Яремчук - срібна призерка командного чемпіонату світу з шашок-100

З 29 вересня  по 8 жовтня 2018 року у м. Хоринець-Здруй (Польща) проходила 1 Всесвітня Олімпіада  з шашок -100 серед молоді (командний чемпіонат світу).

Змагання відбувалися з класичної гра за коловою системою, для цього було відібрано, згідно зі світовим рейтингом, 14 кращих юнацьких команд та 10  жіночих молодіжних команд. Склад команди: 1 юніорка (юніор) до 19 років, 1 кадетка (кадет) до 16 років, 1 міні-кадетка (міні-кадет) до 13 років.

Україну представили 6 гравців у віці від 13 до 19 років (юнацька і дівоча команди). На рахунку збірної 3 медалі особистого заліку: 1 срібна та 2 бронзові.

Юнацький склад був сформований з трьох шашкістів – Дениса Меженіна (м. Запоріжжя), Ореста Слави (м. Косів, Івано-Франківська обл.) і Олександра Коваля (смт Ланчин, Івано-Франківська обл.). У фіналі команда юнаків України посіла передостаннє сьоме місце, випередивши литовців за додатковими показниками. В  особистому заліку Деніс Меженін посів третє місце, Орест Слава - п'яте, а Олександ Коваль - восьме.

У складі дівочої команди  разом з Анастасією  Глушко (м. Харків)   та  Дариною  Мосієнко (м. Полтава) на дошці «дівчата до 16 років»  грала вихованка Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи з шахів і шашок Херсонської міської ради Ксенія Яремчук (тренер Ірина Куколева).

У турнірі серед дівчат не було відбіркових до фіналу протистоянь. З 9-ти зустрічей українським дівчатам вдалося виграти 6.

Сенсаційна перемога над білорусами мала допомогти українкам в боротьбі за третє місце, але нищівна поразка від китаянок звела всі зусилля нанівець. Набравши з китаянками однакову кількість очок – по 13, за додатковими критерієм (очки всіх учасників команди) збірна України посіла 4 місце, поступившись команді Китаю.

Ксенія  Япемчук показала кращий результат в особистому заліку в українській  команді – 11 очок з 18 можливих і посіла друге місце на своїй дошці, Дарина Мосієнко - третє, а Анастасія Глушко - п’яте.


Фото:

Нашi партнери