Керівництво Мінмолодьспорту та представники Профспілки працівників культури України обговорили розвиток дитячо-юнацького спорту та фінансування ФСТ

8 листопада 2018 року в Мінмолодьспорту відбулась зустріч керівництва Міністерства і представників Професійної спілки працівників культури України.

Захід відбувся в рамках виконання доручення Віце-прем`єр-міністра України Павла Розенка про особисту зустріч керівників центральних органів виконавчої влади із представниками галузевих профспілок та їх об`єднань для обговорення проблемних питань та вироблення узгоджених пропозицій щодо їхніх рішень.

У зустрічі взяли участь Міністр Ігор Жданов, перший заступник Міністра Ігор Гоцул, Державний секретар Міністерства Олег Немчінов, голова Профспілки працівників культури Людмила Перелигіна, представники обласних профспілок.

Було обговорено два важливих питання, які є пріоритетними в діяльності Міністерства: розвиток системи ДЮСШ та фінансування фізкультурно-спортивних товариств.

«Ми говоримо про розвиток системи дитячо-юнацького спорту на сучасному етапі, яка є надважливою соціальою функцією: з одного боку забезпечує змістовне дозвілля молоді, з іншого – створює умови для кожної обдарованої дитини для занять спортом вищих досягнень.

ДЮСШ не знаходяться у прямому підпорядкуванні Міністерства, фінансуються виключно через місцеві бюджети, проте наше відомство виконує контролюючу функцію, слідкує за розвитком шкіл, затверджує навчальні плани тощо та стоїть на сторожі збереження системи ДЮСШ в Україні», - зазначив Ігор Жданов.

Друге питання – це діяльність фізкультурно-спортивних товариств, у тому вигляді, у якому вони існували і снують зараз, надалі існувати не будуть, вони потребують модернізації. Проте, зрозуміло, що ці спортивні організації є локомотивом у створенні осередків здоров'я та пропаганди тренду здорового способу життя в усі верстви населення.

Також Ігор Жданов зазначив, що Міністерство систематично інформує Профспілку стосовно діяльності у зазначених напрямках та питань, які порушуються під час проведення колегій, а також про удосконалення нормативно-правової бази сфери.


Фото:

Нашi партнери