Лос-Анджелес прийматиме перші Всесвітні урбаністичні ігри!

5 листопада 2018 року в Лозанні (Швейцарія) Глобальною асоціацією міжнародних спортивних федерацій (GAISF) було оголошено, що перші Всесвітні урбаністичні ігри відбудуться вже через 10 місяців, а прийматиме їх Лос-Анджелес.

Як було зазначено під час оголошення, обирати довелось між двома містами: Будапештом (Угорщина) та Лос-Анджелесом (США).

Старший віце-президент GAISF Рафаеле Чиуллі подякував обом містам та зазначив, що обидві пропозиції були дуже якісними та добре спланованими.

«Рада прийняла дуже складне рішення. Перші Всесвітні урбаністичні ігри стануть історичною подією і ми впевнені, що Лос-Анджелес стане чудовим господарем, адже це молоде, енергійне та творче місто, яке допомагає формувати молодіжну культуру та урбаністичні види спорту» - прокоментував вибір Рафаеле Чиуллі.

The World Urban Games-2019  стануть п'ятиденним фестивалем, який поєднає спортивні змагання, музику та культуру нового покоління. Обравши господарем місто Лос-Анджелес, організатори переконані, що подарували майбутньому фестивалю найкращий з можливих стартів у життя.

До основної програми змагань увійдуть 7 видів спорту, а саме: баскетбол - 3х3 (FIBA), BMX Freestyle (UCI), склелелазіння - боулдеринг (IFSC), брейк-денс (WDSF), спорт з літаючим диском (WFDF), паркур (FIG), скейтбординг - стріт і парк (World Skate) та роликовий спорт - фрістайл (World Skate).

Участь в основній програмі візьмуть до 700 спортсменів. На додаток, організаторами планується розширення програми ще принаймні чотирма іншими видами спорту, які долучать до змагань ще близько ста спортсменів.

Організаційний комітет очолить  голова та виконавчий директор NantWorks Патрік Сон-Шіонг.

«Ми вдячні, що Рада GAISF обрала Лос-Анджелес, і ми з радістю долучаємо до спортивної спільноти та змагань, орієнтованих на молодь. Разом з GAISF ми будемо підтримувати подальший розвиток спортивних програм, щоб висвітлити розвиток молодіжного спортивного ландшафту» - зазначив Патрік Сон-Шіонг.

Прес-служба Спортивного комітету України


Фото:

Нашi партнери