У Херсонському краєзнавчому музеї відкрилася виставка досягнень спортсменів з інвалідністю Херсонської області за 25 років.

12 листопада 2018 року к м. Херсоні у Херсонському краєзнавчому музеї відкрилася виставка досягнень спортсменів з інвалідністю Херсонської області за 25 років. 

З 1995 року спортсмени  Херсонського Центру беруть участь у чемпіонатах світу, Європи, Паралімпійських та Дефлімпійських іграх. 

Імена чемпіонів і призерів міжнародних змагань знає вся країна і Херсонщина: Дмитро Грицаєнко, Іван Доценко, Наталія Урсуленко, Єлизавета Мерешко, Сергій Крук, Вікторія Кравченко, Володимир Турков, Юлія Кисильова, Катерина Морозова, Лариса Міхнєва, Яна Лебєдєва, Роман Будзинський.

Особисті речі, медалі, кубки вихованців «Інваспорту», які прославили Херсонщину на весь світ, стали базою постійної виставки.

Відкрив виставку в.о. начальника ХРЦ «Інваспорт» Борис Кедровський. Першими відвідувачами експозиції стали учні ЗОШ № 38.

На зустріч з відвідувачами були запрошені провідні спортсмени Центру і тренери, заслужені майстри спорту України: Сергій Крук, Володимир Турков, Вікторія Кравченко, майстри спорту України міжнародного класу Яна Лебєдєва, Катерина Морозова, заслужені тренери України Сергій Сергєєв, Олексій Тімолаєв, а також начальник управління з питань фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації Юрій Кан.

Цю значну подію в житті «Інваспорту» висвітлювали телерадіокомпанії «Скіфія» і «Український південь». Телевізійники взяли інтерв’ю у заслуженого майстра спорту України з легкої атлетики Вікторії Кравченко і майстра спорту України міжнародного класу з легкої атлетики  Яни Лебєдєвої.

Відвідувачі з великою зацікавленістю слухали про створення Центру, спортивні досягнення спортсменів на чемпіонатах світу, Європи, міжнародних змаганнях, чемпіонатах України.

Після закінчення екскурсії в.о. начальника ХРЦ «Інваспорт»  Борис Кедровський подякував директору музею  Тетяні Братченко за надання приміщення і роботу художників.

Більше дізнатись про історію та сьогодення «Інваспорту», про незламний дух його вихованців зможуть відвідувачі музею.



 


Фото:

Нашi партнери