22 тури, 66 матчів і 438 шайби - що потрібно знати про першу половину регулярного чемпіонату

Найцікавіші факти про минулі 22 тури чемпіонату УХЛ-Парі-Матч - в спеціальному матеріалі

Позаду 22 тури чемпіонату України з хокею - чемпіонату Української хокейної ліги - Парі-Матч, а значить саме час підбивати проміжні підсумки першої частини регулярного чемпіонату. У цьому матеріалі ми проаналізуємо як командні, так і індивідуальні досягнення, а також відзначимо найцікавіші факти першої половини «регулярки».

Командні підсумки

За результатами 22 турів перше місце в турнірній таблиці одноосібно зайняв
«Кременчук» з 59 набраними очками. До слова, саме кременчужани першими перетнули межу в 100 закинутих шайб - історичним голом відзначився форвард Іван Савченко.

На даний момент кременчужани закинули 126 шайб і пропустили всього 50 кидків в свої ворота. Варто відзначити, що саме команда Олександра Савицького має кращу реалізацією більшості в поточному розіграші УХЛ - Парі-Матч - «городяни» користуються кожним третім видаленням свого супротивника.

З 93 кидків по воротах опонентів в більшості кременчужани змогли закинути 28 шайб. До того ж, команда з Кременчука закидала і в меншості - 6 результативних кидків при 83% нейтралізації більшості противника.

Варто відзначити, що найчастіше саме «Кременчук» доводив поєдинки до овертаймів і серій післяматчевих кидків. Якщо говорити про буллітах, то і тут «городяни» реалізовують кожну третю спробу.

Всього в 23 поєдинках кременчужани 923 рази кидали по воротах своїх опонентів, реалізуючи 126 гольові моменти. При цьому з 550 кидків по своїх воротах «городяни» пропустили всього 50.

Друге місце в таблиці з 52 балами зайняв новачок поточного розіграшу УХЛ - Парі-Матч херсонський «Дніпро». Однак дніпряни мають в запасі ще один поєдинок проти «Крижаних Вовків», який відбудеться 30 грудня.

На даному етапі чемпіонату саме херсонський клуб має кращий захист і пропустив найменшу кількість шайб - при занедбаних 79 голах, в ворота «Дніпра» влетіло 28 шайб. За 23 туру на ворота херсонського клубу довелося 603 кидка, а відсоток відбитих кидків команди становить 95.6%.

Що стосується гри в нерівних складах, то підопічні Дмитра Підгурського реалізовують 24% вилучень свого супротивника - тобто з 93 кидків по воротах в більшості херсонці реалізували 22. Варто відзначити, що херсонці нейтралізують 92% більшості своїх опонентів і пропустили всього 8 шайб в меншості з 101 кидка.

Так само, як і «Кременчук», херсонці найбільше в поточному розіграші чемпіонату вирішували долі матчів в додатковий час або в серії буллітів. До того ж, відсоток реалізації буллітів у «Дніпра» сходиться з їх найближчим конкурентом - з 15 спроб херсонці реалізували 5 кидків.

Третю сходинку в турнірній гонці на даний момент займає діючий чемпіон України «Донбас». Зараз в активі донеччан 44 очки і 15 виграних поєдинках.

Донецький клуб другим після «Кременчука» переступив через позначку в 100 закинутих шайб. Всього донеччани завдали 773 кидка по воротах супротивника, з який змогли реалізувати 101. До того ж, з 544 кидків по своїх воротах донецька команда пропустила всього 49 шайб. Таким чином на даний момент «Донбас» відбиває 91.7% кидків у ворота своїх воріт.

Якщо говорити про розіграші більшості, то донеччани з 87 спроб змогли реалізувати всього 22 кидка, що становить 25% реалізації більшості. Всього в меншості команда Сергія Вітера пропустила 17 шайб, що дозволяє їй мати 81% нейтралізації чисельної переваги противника.

Варто відзначити, що «Донбас» - єдиний клуб в поточному розіграші УХЛ - Парі-Матч, який не пропускав шайби, граючи в більшості. Зате свою меншість команда з Донецька використовує навіть краще, ніж противники - донеччани відправили у ворота противника 8 шайб, граючи вчотирьох.

Четверте місце з відривом від першої трійки в 23 очка займає «Білий Барс». На даний момент білоцерківці набрали 21 бал в 22 поєдинках. Відзначимо, що з цих матчів «барси» змогли втримати перемогу тільки в 7 зустрічах.

З 634 кидків «Білий Барс» зміг відправити у ворота противника тільки 49 шайб. До того ж, білоцерківці дозволили реалізувати противнику 91 і 594 гольових моментів.

Не все гладко у «барсів»  і в грі в нерівних складах - білоцерківці мають 15% реалізації більшості, реалізовуючи кожну 6 спробу. У меншості команда Костянтина Буценка пропустила 29 шайб з 113 спроб противника і, до теж, змогла закинути 2 шайби.

П'яте і шосте місце розділили МХК «Динамо» і«Крижані Вовки» відповідно. Зараз розрив між цими командами складає 5 очок - харків'яни набрали 12 результативних балів, а «Вовки» змогли відвоювати лише 7 очок.

З 542 кидків «динамівці» змогли реалізувати 39 кидків і пропустили 83 шайби з 672 спроб противників. «Крижані Вовки» мають найменшої реалізацією гольових моментів у поточному розіграші УХЛ - Парі-Матч, закидаючи кожну 11 шайбу в ворота супротивників (44 шайби з 470 спроб).

До того ж, кияни першими переступили позначку в 100 пропущених шайб в чемпіонаті - «Вовки» дозволили опонентам 137 раз відзначитися в своїх воротах.

Така ж ситуація складається у команд і при розіграші більшості - команда з Харкова в більшості закинула 18 шайб з 108 спроб і до того ж, маючи зайвого гравця, пропустили 6 кидків.

«Вовки» змогли реалізувати лише 9 штрафів свого супротивника, а в меншості пропустили 30 шайб, що є найгіршим показником серед команд УХЛ в поточному сезоні.

Індивідуальні досягнення

За підсумками 22 турів поточного розіграшу УХЛ - Парі-Матч кращим бомбардиром став форвард «Кременчука» Микола Кисельов з 33 (20+13) очками і коефіцієнтом корисності +23. Варто зазначити, що Микола відзначився ще одним досягненням - в матчі проти «Крижаних Вовків» фовард  «городян»  відправив у ворота противника відразу 5 шайб. зробивши таким чином пента-трик.

Другу і третю сходинки в топі бомбардирів також зайняли гравці «Кременчука» - друге місце з 32 (6+26) очками посів Олексій Ворона, а третє з 31 (18+13) балом зайняв Іван Савченко.

Кращим бомбардиром серед захисників став володар фірмового кидка від синьої лінії Павло Таран, який зміг набрати 16 (6+10) очок.

Перше місце з захисником білоцерківців ділить Всеволод Толстушко, який також набрав 16 (3+13) балів.

Перше місце серед голкіперів займає воротар «Дніпра» Олег Петров, в активі якого 96.1% відбитих кидків і коефіцієнт надійності 1.18. При цьому на рахунку у херсонського голкіпера 6 шатаут і в цілому 15 виграних поєдинків. До слова, Олег Петров уже двічі ставав кращим гравцем місяця, що тільки підкреслює надійність цього голкіпера.

Найбільша кількість штрафних хвилин в першій половині регулярного чемпіонату набрав захисник «Крижаних Вовків» Кирило Фроленко. У 19 матчах Кирило заробив 95 штрафних хвилин, тобто захисник в середньому віддалявся по 5 разів за гру. При цьому захисник киян володіє потужним кидком від синьої лінії і набрав 10 (5+5) результативних балів.

Всього ж в 22 турах чемпіонату Української хокейної ліги - Парі-Матч було зіграно 66 матчів, в яких було закинуто 438 шайб і всього було набрано 195 очок. Однак, найцікавіше чекає всіх вболівальників у другій частині «регулярки» і плей-офф, адже саме на цих етапах чемпіонату визначиться найсильніша команда. Залишайтеся з нами!

Джерело


Фото:

Нашi партнери