Минулий рік для футболістів збірної України: Віктор Коваленко

На сайті  для вболівальників збірної України «Команда №1» підводяться підсумки виступу футболістів збірної України у 2018 році. Сьогодні на черзі вихованець херсонського футболу Віктор Коваленко.

Підводимо підсумки виступу футболістів збірної України в 2018 році, який не став переломним в кар'єрі півзахисника «Шахтаря» Віктора Коваленко.

Синдром другого сезону у нього затягнувся. Яскраво загравши в «Шахтарі» в 2016 році під керівництвом Мірчі Луческу, один з найталановитіших футболістів України Віктор Коваленко після приходу в команду Паулу Фонсека втратив майже всі свої найкращі якості.

Прогресувати він точно не став, хоча головний тренер збірної України Андрій Шевченко йому завжди довіряв, але хавбек рідко виправдовував цю довіру.

Минулої осені справа зрушила з мертвої точки, і Коваленко почав хоч трохи забивати. Після деякої перерви повернувся і в збірну, відігравши в 2018-м п'ять матчів за молодіжку (два голи).

У національній команді у нього не найкращі показники (одна результативна дія за 19 (!) ігор), але для початку півзахисникові необхідно повернутися на колишній рівень в клубі, де він не проводить на полі і половини від максимально можливого часу.

Хто в цьому більше винен - сам Віктор Коваленко або його наставник, покаже час. Наступний рік точно повинен стати визначальним.

Автор Сергій Козлов 

Джерело: Команда№1


Фото:

Нашi партнери