Чемпіонат Каховки з шахів (бліц) 2019 року

За сталою вже традицією новий шаховий сезон розпочинається в Каховці напередодні Різдва змаганнями відкритого чемпіонату міста з блискавичних шахів (бліц) 2019 року. Змагання, організовані Федерацією шахів м. Каховки спільно з відділом у справах молоді та спорту, та при організаційній підтримці відділу культури та МПК «Меліоратор», відбулись 5-6 січня 2019 року в шаховому клубі міського Палацу культури.

Першість в турнірі розігрували 20 шахістів з Каховки та Нової Каховки.

У перший ігровий день відбувся півфінальний етап, на якому учасники були розподілені на групи.

Другого дня відбувся фінальний етап, до якого вийшли 12 найкращих шахістів за підсумками півфіналу, серед яких і наймолодша учасниця – вихованка відділення шахів Каховської ДЮСШ, першорозрядниця Поліна Бабій.

У фіналі першість розігрувалась за коловою системою (два кола) з контролем часу 5 хв. до кінця партії кожному з учасників. Незалежно від віку та майстерності учасників (а за перемогу билися 2 кандидати в майстри та 10 першорозрядників) всі партії проходили у принциповій та безкомпромісній боротьбі. Інтрига зберігалась до останнього туру.

У підсумку чемпіоном м. Каховки з блискавичних шахів (бліц) 2019 року став кандидат у майстри спорту Артур Ралко (20 очок з 22 можливих). На другому місці – кандидат у майстри спорту Дмитро Кузьоминський (18,5 очок), на третьому – першорозрядниця Євгенія Ралко (15 очок).

У заліку серед ветеранів кращий результат показав Олег Пільщіков (12 очок і четверте місце у загальному заліку). Срібним призером серед ветеранів став новокаховчанин Володимир Гула (який поступився переможцю за рахунок гірших додаткових показників), бронзовим призером – Віталій Явнюк.

Переможці та призери були нагороджені дипломами та медалями від організаторів.

Зазначимо, що з 18 по 20 січня 2019 року каховські шахісти планують виступити в чемпіонаті Херсонської області з швидких (рапід) та блискавичних (бліц) шахів, який відбудеться в м. Херсоні.

На фото  переможці чемпіонату Каховки  з блискавичних шахів.


 


Фото:

Нашi партнери