Підсумки роботи КФВС МОН України за 2018 рік

13 лютого 2019 року  у Міністерстві освіти і науки України відбулася колегія Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України. У ній взяли участь заступник міністра освіти і науки України Роман Греба, ректори закладів вищої освіти, керівники національних спортивних федерацій та органів місцевого самоврядування, очільники філій Комітету.

Голова Комітету Вадим Стеценко доповів про «Про роботу Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України у 2018 році» та поділився з присутніми планами Комітету на 2019 рік. 
Щодо заходів з рухової активності та спорту, то минулого року до них було залучено близько мільйону учнів та студентів.
Комітетом започатковано проведення літньої Гімназіади України, розпото змагання ХІV Універсіади України, проведено 82 всеукраїнських спортивних та спортивно-масових заходів, 37 чемпіонатів України та Кубків України серед студентів із 20 видів спорту та 44 чемпіонати України серед учнів із 23 видів спорту.

За підтримки МОН та Української федерації учнівського спорту запущено унікальний спортивно-масовий захід, покликаний змінити уроки фізичного виховання в школах «Cool Games».

На першій Всесвітній зимовій Гімназіаді учнівська збірна України виграла золоту медаль з біатлону. Феєричним став виступ школярської збірної на Всесвітній літній Гімназіаді – 112 медалей і  перше загальнокомандне місце. 

Збірна університетів України на IV Європейських університетських іграх здобула 2 золоті, 2 срібні та 6 бронзових нагород. Вдалими були й виступи студентів на чемпіонатах світу з різних видів спорту. 

Заслухавши звіт голови КФВС МОН України Вадима Стеценка, колегія ухвалила визнати ефективну роботу Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, що діє відповідно до покладених на нього завдань.
Що стосується планів Комітету на 2019 рік, то їх чимало. Пріоритетними з них для школярів є перші Всеукраїнські ігри з єдиноборств серед школярів, зимова Гімназіада України, ІІ літня Гімназіади України, Всеукраїнський спортивно-масовий захід серед школярів «Cool Games»; для студентів – зимова Універсіада України ХІV, Всеукраїнський спортивно-масовий захід серед студентів (присвячений святкуванню Міжнародного дня студентського спорту), XV літня Універсіада України. 

Під час Колегії вручили ексклюзивну футболку з підписами учасників та тренерів IV Європейських університетських ігор та комплект офіційної форми студентської збірної переможцю конкурсу, проведеного Комітетом, та нагородили Кубками і дипломами переможців Спортивних ігор України серед студентів коледжів, участь у яких взяло понад 14000 студентів з 23 регіонів України і міста Києва.  

За підсумками проведення Спортивних ігор у загальнокомандному заліку ІІІ місце посіла Чернівецька область, ІІ місце – Рівненська область. Переможцями Ігор стала Вінницька область.

Прес-служба КФВС МОН України

Фото:

Нашi партнери