Сергій Бубка: «Здорова нація – запорука розвитку держави»

Президент Національного олімпійського комітету, один з ініціаторів проведення ІІІ Спортивного конгресу України Сергій Бубка закликав учасників форуму до консолідації зусиль щодо розвитку фізичної культури і спорту.

«Ми хочемо бачити Україну успішною, сильною та високорозвиненою країною зі щасливим та впевненому у завтрашньому дні населенні. Запорукою розвитку держави є здорова нація», - підкреслив головний олімпієць країни.

Сергій Бубка наголосив, що стан здоров'я українців дуже непокоїть. «Не варто забувати про нерозривний зв'язок масового спорту та спорту вищих досягнень. Ті 623 олімпійські нагороди, які вибороли наші спортсмени протягом 60-річної участі в Олімпійських іграх – це величезний вклад в історію світового олімпізму, ціла епоха. Однак зараз ми повинні думати про те, кому продовжувати та збагачувати ці славні традиції», - відзначив очільник НОК.
Президент НОК висловив переконання, що, передусім, необхідно виробити стратегію розвитку спорту в країні, яка б передбачала залучення всіх зацікавлених сторін: держави, громадських організацій, елітних спортсменів, менеджерів, функціонерів, так і глядачів, медіа, а також бізнес-структур, пов'язаних зі спортом та готових його підтримувати.

«Вірю, що ІІІ Спортивний конгрес України стане каталізатором прогресу в українському спорті. Ми не плануємо зупинятися на словах та на тій резолюції, яка буде ухвалена за підсумками форуму. Спортивна громадськість чекає на конкретні дії, тим паче, що ми знаємо основні проблеми та разом прагнемо до їх вирішення», - зазначив у своєму звернені до усіх делегатів форуму Сергій Бубка.

НОК України


Фото:

Нашi партнери