IV Міжнародний турнір зі спортивної гімнастики "Кубок Береша"

27-28 листопада у спортивному залі Херсонського вищого училища фізичної культури пройде IV Міжнародний турнір зі спортивної гімнастики "Кубок Береша".

Кращі гімнасти у віці від 16 років з Росії, Білорусі, Молдови та України вшанують пам"ять прославленого гімнаста, змагаючись  в абсолютній першості і в окремих видах програми турніру "Кубку Береша", який приурочено до дня народження Олександра Береша.

Один із значних стартів зі спортивної гімнастики  "Кубок Береша" проводиться в місті Херсоні вже шостий рік поспіль. Турнір  засновано після трагічної загибелі легендарного гімнаста,  призера Олімпійських ігор 2000 року, чемпіона та призера чемпіонатів світу і Європи, капітана збірної команди України зі спортивної гімнастики Олександра Береша напередодні Олімпійських Ігор-2004.

«Кубок Береша» відіграє у спортивній системі України почесну місію – відкриває нові таланти та імена майбутніх зірок спортивної гімнастики.

Напередодні турніру дружина видатного гімнаста Світлана Береш, яка очолює Благодійний фонд імені Олександра Береша, звернулася до всіх шанувальників спорту із проханням надати  благодійну допомогу для організації й проведення турніру.
«Заздалегідь вдячна всім, хто небайдужий до майбутнього херсонського спорту й зможе зробити посильний внесок - будь-то  10 або 1000 гривень. Будь-яка перерахована сума реально допоможе проведенню змагань», заявляє Світлана Береш.
Реквізити фонду: вул. Червонофлотська, 16, м. Херсон, Україна. тел (067) 715-91-70
р/с 2600931598 в «Райффайзен банк Аваль», МФО 380805, код 33725590.

У минулому, 2009  році, найкращі представники спортивної гімнастики, серед яких 4 майстра спорту міжнародного класу з Білорусі, Молдови та України,  змагалися за звання чемпіона у абсолютній першості та окремих видах багатоборства на третьому міжнародному турнірі «Кубок Береша».

Рівних не було двом українським гімнастам учасникам чемпіонату світу Олександру Якубовському та Віталію Наконечному, які вибороли по три золоті нагороди міжнародних змагань. Фіналіст чемпіонату Європи в опорному стрибку Олександр Якубовський підтвердивши свою майстерність у цьому виді програми, також став кращім у вільних вправах та на брусах. А Віталій Наконечний після здобуття головної нагороди – золотої медалі у абсолютній першості, показав ще найкращі результати у вправах на коні та поперечині. Також вперше за всю історію турніру «Кубок Береша» найвищу нагороду до дому повезла делегація Білорусі. Ії власником став учасник Олімпійських ігор в Пекіні Ігор Козлов, який виграв «золото» у вправах на кільцях.

Почесні гості змагань – олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Богдан Макуц, Олімпійський чемпіон з веслування Сергій Пострєхін, призер Олімпійських ігор зі спортивної гімнастики Олександр Світличний дали високу оцінку організації проведення турніру.


Фото:

Нашi партнери