Фізкультурно-спортивному товариству «Динамо» – 88 років !

31 жовтня 2012 року в Києві відбулися урочистості з нагоди 88-річниці заснування фізкультурно-спортивного товариства «Динамо».
Участь в заході взяли заступник голови Державної служби молоді та спорту України Вадим Сисюк, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, голова ФСТ «Динамо», народний депутат України Віктор Корж, перший заступник Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму, народний депутат України Олександр Волков, віце-президент Національного олімпійського комітету України Володимир Бринзак.

Від імені Державної служби молоді та спорту України привітав ФСТ «Динамо» із 88 річницею заступник голови Служби Вадим Сисюк. Він зазначив, що товариство «Динамо» незмінно працює задля об’єднання спільноти навколо спортивного руху, а його учасники завжди були вірні справі спорту. «За славну історію свого існування «Динамо» виховало плеяду видатних українських атлетів, олімпійських чемпіонів, переможців та призерів чемпіонатів Європи та світу, а також майстрів спорту міжнародного класу», – йдеться у вітанні.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав голову товариства «Динамо» Віктора Коржа та велику динамівську сім'ю з визначною датою: «Цього року ми відзначаємо 60-річний ювілей участі українських спортсменів в Олімпійських іграх сучасності. Варто підкреслити, що з 623 олімпійських медалей, здобутих нашими олімпійцями за цей час, 165 в активі саме «динамівців». Показовими є й цифри Олімпіади в Лондона – з-поміж 20 олімпійських нагород 15 вибороли спортсмени, які представляють «Динамо».

Сергій Бубка від імені Олімпійської родини побажав продовжувати славні спортивні традиції і писати нові яскраві сторінки в історію вітчизняного та світового олімпізму: «Приємно, що є підтримка і розуміння спорту з боку керівництва держави, керівників силових структур. Впевнений, що спільними зусиллями ми зробимо все можливе, щоб на честь перемог українських спортсменів якомога частіше над провідними аренами світу піднімався прапор України і лунав гімн нашої держави».

Золотими літерами в історію світового спорту вписані імена олімпійських чемпіонів Олексія Баркалова, Наталії Климової, Сергія та Анатолія Білоглазових, Олександра Колчинського, Віри Місевич, Валерія Борзова, Сергія Новікова, Григорія Крісса.

За часи незалежної України естафету підхопили молоді спортсмени: Іннеса Кравець, Яна Клочкова, Вадим Гутцайт, Марина Ткаченко, Василь Ломаченко, Олена Костевич, Ольга Саладуха, Інна Осипенко-Радомська, Олексій Торохтій, Олександр Усик, Єлезавета Бризгіна та інші.

Здобуті ними нагороди на Олімпійських іграх будуть навічно вписані в історію розвитку вітчизняного та світового спорту.


Фото:

Нашi партнери