Державна служба молоді та спорту створила "Телефон довіри" - (044) 289-16-50

9 листопада в конференц-залі Державної служби молоді та спорту України відбулася прес-конференція за участі Голови Служби Равіля Сафіулліна, який проінформував про створення "Телефону довіри".

Участь в прес-конференції також взяли Перший заступник Голови Державної служби молоді та спорту України Сергій Глущенко, олімпійські чемпіони Наталія Добринська та Олексій Торохтій, дворазовий призер Олімпійських ігор Роман Гонтюк.

Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін нагадав журналістам, які саме передумови сприяли створенню «Телефону довіри».
"Ситуація, яка склалася в легкій атлетиці, дуже неприємна, тому, аби надалі уникати таких складнощів, Державна Служба вирішила створити «Телефон довіри». Тепер будь-хто зможе звернутись до Першого заступника Сергія Глущенка зі своєю проблемою і ми намагатимемось усунути її", – зазначив Равіль Сафіуллін.

З метою забезпечення оперативного реагування на проблемні питання спортивного життя, зокрема, при неправомірному витрачанні бюджетних коштів, використанні державного чи комунального майна в цілях, не передбачених законодавством, спортсмени, тренери, фахівці, функціонери та інші суб'єкти у сфері фізичної культури та спорту мають можливість не просто залишити своє повідомлення, а безпосередньо, напряму зателефонувати до Першого заступника Голови Державної служби молоді та спорту Глущенка Сергія Вікторовича, який щопонеділка, з 11 до 12 години, чекатиме на дзвінки за телефоном (044) 289-16-50.

Очищення українського спорту від корупції та удосконалення системи державного управління у спорті, насамперед, потребує ефективної взаємодії органів центральної виконавчої влади, особливо її керівників, зі спортсменами, тренерами, фахівцями, функціонерами та іншими суб'єктами у сфері фізичної культури та спорту. Така співпраця за допомогою зворотного зв'язку допоможе оперативно та ефективно реагувати на ті чи інші несправедливості та фінансові махінації, що відбуваються у сфері спорту.

Саме на розв'язання таких проблем у Державній службі молоді та спорту і була створена концепція запуску "Телефону довіри", ключовим завданням якої є фіксація повідомлень про порушення чинного законодавства при витрачанні бюджетних коштів об'єктами та суб'єктами, що підконтрольні Державній службі молоді та спорту.

На прес-конференції слова вдячності за «Телефон довіри» Державній службі молоді та спорту України і особисто Равілю Сафіулліну висловили українські спортсмени. Зокрема, олімпійський чемпіон з важкої атлетики Олексій Торохтій розповів, що інколи буває так, коли гравець незаслужено потрапляє на змагання світового рівня і від цієї несправедливості, буває, опускаються руки.

Своєю чергою, дворазовий призер Олімпійських ігор Роман Гонтюк подякував Голові Служби Равілю Сафіулліну за те, що зараз кожен спортсмен зможе відчути захист держави. Адже, за словами Романа, дуже важливо для спортсмена відчувати, що тебе цінують, що всі твої старання не пройдуть марно і їх достойно оцінять.

На думку Олімпійської чемпіонки Пекіна Наталії Добринської, «Телефон довіри» - це великий крок вперед до очищення українського спорту від псевдо-керівників, адже до сьогодні жоден український атлет не мав гарантій, що його почують, зроблять правильні висновки і в підсумку не покарають.
(044) 289-16-50.

Цей номер повинен стати посередником при вирішенні проблем та конфліктів у спорті між атлетами, тренерами та владою, що, насамперед, дозволить очистити український спорт від корупції та удосконалити систему управління у сфері фізичної культури та спорту.


Фото:

Нашi партнери