Равіль Сафіуллін зустрівся із делегацією Міжнародної федерації академічного веслування

26 листопада 2012 року відбулася зустріч Голови Державної служби молоді та спорту України Равіля Сафіулліна з виконавчим директором Міжнародної федерації академічного веслування (FISA) Меттом Сміттом та директором з організації спортивних заходів Міжнародної федерації академічного веслування (FISA) Світланою Оцетовою.

Під час зустрічі Голова Служби Равіль Сафіуллін та представники делегації Міжнародної федерації академічного веслування обговорили перспективи зведення веслувального каналу в м. Києві на Матвіївській затоці (Труханів острів) та проведення в Україні міжнародних змагань з академічного веслування.
Равіль Сафіуллін повідомив, що нині на заключній стадії розроблення знаходиться програма розвитку фізичної культури і спорту та план підготовки українських спортсменів до XXXI літніх Олімпійських ігор, які пройдуть в Ріо-де-Женейро у 2016 році.

Як зазначив Равіль Сафіуллін, веслувальний канал в Києві на Матвіївській затоці є однією із основних баз підготовки українських веслувальників.
Крім цього, Голова Служби наголосив, що у м. Цюрупінську Херсонської області планується будівництво сучасного Центру водних видів спорту, на який виділено 25 га.

За словами Равіля Сафіулліна, кількість спортсменів, які займаються академінчим веслуванням, становить 3500 чоловік в 47 спортивних школах та клубах, і понад 150 ветеранів. Загальна кількість тренерського складу складає 141 чоловік.

Виконавчий директор Міжнародної федерації академічного веслування (FISA) Метт Смітт подякував Равілю Сафіулліну за запрошення та відзначив високий рівень виступів українських веслувальників на Міжнародній арені. Крім того, Метт Смітт зазначив, що зведення в Києві нового сучасного веслувального каналу сприятиме розвитку веслувального спорту.

В зустрічі також взяли участь президент Федерації академічного веслування України Сергій Рибак, директор департаменту спорту вищих досягнень Держмолодьспорту Олександр Артем'єв, начальник відділу міжнародного співробітництва Наталія Радчук.


Фото:

Нашi партнери