Олімпійський комітет України визнано найкращим

Опікунська рада Премії креативного спорту Мохаммеда бін Рашида аль-Мактума визнала діяльність Національного олімпійського комітету України найкращою в світі, віддавши перемогу за успіхи у пропаганді спорту та олімпійських цінностей й присудивши відповідну грошову винагороду.

Ця перемога свідчить про високу оцінку діяльності НОК України та його важливу роль у популяризації олімпійських ідеалів.

За умовами конкурсу національні олімпійські комітети мали представити свою діяльність та документально підтвердити реалізацію заявлених проектів.

НОК України у своєму поданні презентував акції та заходи, які ініційовані безпосередньо Національним олімпійським комітетом та проходять за його підтримки.

Зокрема, мова йде про вже традиційні та улюблені проекти як: «Олімпійський день», Всеукраїнський олімпійський урок, «Стрибки на майдані», «Олімпійське лелеченя», «Олімпійський куточок», «Олімпійська книга», Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року», фотовиставка «Спортивні миттєвості» тощо. Більшість з них є унікальними та не мають аналогів у світі.

Національний олімпійський комітет України гордиться своїми здобутками у освітній діяльності, зокрема виданням олімпійської літератури та безкоштовним розповсюдженням її серед загальноосвітніх шкіл.

Звісно, не залишилися непоміченими і досягнення наших атлетів на міжнародній арені, в тому числі й юного покоління.

«Хочемо висловити щиру вдячність вам і всім членам команди Національного олімпійського комітету України за участь в четвертій премії та привітати вас з перемогою», - йдеться у офіційному листі.

Церемонія нагородження відбудеться 6 січня 2013 року в місті Дубаї.

Довідково: Премія креативного спорту Мохаммеда бін Рашида аль-Мактума (Mohammed bin Rashid Al Maktoum Creative Sports Award), вже вчетверте проводиться в Об'єднаних Арабських Еміратах і є ініціативою Віце-Президента та Прем'єр-міністра ОАЕ шейха Мохаммеда бін Рашида аль-Мактума, що спрямована відзначити та підтримати найкращі спортивні ініціативи не лише у регіоні, а й в усьому світі.
Зокрема, у цьому році спортивною премією керманича ОАЕ були також відзначені:
– Президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге – за свій визначний внесок у розвиток Олімпійського руху;
– Олімпійський комітет Катару (Найкраща арабська спортивна організація) за організацію Арабських Ігор, що пройшли у 2011 році у м. Доха (Катар);
– Британська Олімпійська Асоціація за організацію та проведення Олімпійських ігор у Лондоні;
– керівник Футбольної асоціації Палестини отримав відзнаку Креативного арабського організатора;
– а також ціла низка спортсменів олімпійців та паралімпійців.


Фото:

Нашi партнери