46 херсонським спортсменам-інвалідам надана матеріальна допомога на загальну суму 5050 грн.

Напередодні Міжнародного дня інвалідів міський голова Володимир Сальдо та секретар міської ради Зоя Бережна зустрілись зі спортсменами-інвалідами м. Херсона, їх батьками, тренерами, фахівцями Херсонського обласного центру «Інваспорт».

До зустрічі були запрошені: член збірної України, майстер спорту України, дворазовий бронзовий призер чемпіонату світу з пауерліфтінгу серед спортсменів з вадами зору, кандидат на участь у ХІV Паралімпійських іграх Дмитро Грицаєнко, майстри спорту України міжнародного класу, члени збірної України, бронзові призери Кубку світу 2010 року з адаптованого веслування серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, кандидати на участь у ХІV Паралімпійських іграх Катерина Морозова та Володимир Козлов, заслужені майстри спорту України, чемпіони Дефлімпійських ігор з легкої атлетики, члени збірної України, кандидати на участь у ХХІІ Дефлімпійських іграх Володимир Турков та Сергій Крук, заслужений майстер спорту України, бронзовий призер Дефлімпійських ігор з легкої атлетики, член збірної України, кандидат на участь у ХХІІ Дефлімпійських іграх Наталія Урсуленко, срібні призери чемпіонату України з настільного тенісу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату Олександр Власов та Олег Кухарський, майстер спорту України міжнародного класу, багаторазова чемпіонка України, призер міжнародних змагань з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, кандидат на участь у ХІV Паралімпійських іграх Світлана Микитіна, дівоча команда (1995-1997 р.н.) - переможниця XVII Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе», учні Херсонської школи-інтернату для глухих дітей, діти-інваліди, які брали участь в Спартакіаді «Повір у себе».

Як зазначив міський голова Володимир Сальдо, він впевнений, що людина, яка ставить за мету досягти того, чого раніше не вміла, є успішною, адже, долаючи перешкоди, вона загартовує свій характер, вчиться дивитись на проблеми спокійно і впевнено, стає сильною і сміливою.

Під час зустрічі Почесними грамотами міського голови були нагороджені тренер-викладач обласного центру «Інваспорт» Олег Лобода та лікар-педіатр дитячо-юнацької спортивної школи-інтернату обласного центру «Інваспорт» Лариса Басалюкова. Крім того, В. Сальдо вручив посвідчення «Майстер спорту України» чемпіонці України, срібному призеру міжнародних змагань з легкої атлетики 2010 року Світлані Микитіній.

Всі спортсмени (46 чоловік) отримали матеріальну допомогу за рахунок міського бюджету на загальну суму 5050 грн.

Обласний центр «Інваспорт» культивує 18 видів спорту. В спортивних секціях та групах займаються більше 300 інвалідів з м. Херсона. Успішно працюють спортивні секції та групи в навчальних закладах міста, медичному коледжі, школі-інтернаті для глухих дітей, школі-садку №29 для слабочуючих, підприємствах глухих та сліпих, загальноосвітній школі №11.

За словами  начальника обласного центру «Інваспорт» Івана Міщенка, цьогорічні досягнення херсонських спортсменів є досить суттєвими. Так, на 1 грудня 2010 року 20 спортсменів-інвалідів є членами та кандидатами до збірних команд України. Протягом 2007-2010 років спортсмени-інваліди міста лише на міжнародних змаганнях здобули 16 нагород, з них 10 золотих.

У 2010 році чемпіоном світу в командному заліку з шахів серед спортсменів з вадами зору став херсонець Сергій Григорчук. На чемпіонаті світу з адаптованого веслування у Новій Зеландії серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату Катерина Морозова та Володимир Козлов стали 4-ми, а на Кубку світу вибороли бронзу. На чемпіонаті світу з пауерліфтингу в Туреччині серед спортсменів з вадами зору Дмитро Грицаєнко виборов 2 бронзові медалі. Троє херсонців цього року стали майстрами спорту України міжнародного класу.

На XVII Всеукраїнській Спартакіаді «Повір у себе» серед дітей-інвалідів, що проходила в Криму, завойовано 55  нагород, здобуте 6 місце серед 27 регіонів України (у складі збірної області брали участь 18 спортсменів-інвалідів з м. Херсона).

Тож, вітаємо наших спортсменів зі здобуттям перемог, сподіваємось на нові досягнення під час ХІV Паралімпійських ігор, що проходитимуть у 2012 році  в Лондоні, ХХІІ Дефлімпійських іграх та інших змаганнях.


Фото:

Нашi партнери