Відбулася всеукраїнська семінар-нарада з питань розвитку ветеранського спортивного та олімпійського рухів

14 грудня у Києві відбулася всеукраїнська семінар-нарада з питань розвитку ветеранського спортивного та олімпійського рухів, присвячена проведенню в Україні Року спорту та здорового способу життя.

Метою семінару-наради є розгляд актуальних питань та визначення шляхів щодо подальшого розвитку ветеранського спортивного руху, спорту ветеранів та пропаганди олімпійського руху в Україні.

Під час засідання обговорили проект Закону України "Про загальнодержавну соціальну програму розвитку фізичної культури та спорту на 2013-2017 роки"; сучасні тенденції розвитку ветеранського спортивного руху та спорту ветеранів в Україні, хід підготовки збірних команд ветеранів спорту України до участі в VIII Всесвітніх іграх майстрів (ветеранів) 2013 року в м. Турин (Італія) та інші.

Виступаючи на нараді, Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін зазначив, що сьогодні в Україні створено і активно працює близько 580 різних громадських організацій, які об'єднують у своїх рядах ветеранів спорту. Серед них є заслужені майстри та тренери, чемпіони та призери Олімпійських ігор, чемпіони Європи, світу, переможці Європейських та Всесвітніх ігор.

За словами Равіля Сафіулліна, Державна служба молоді та спорту України високо цінує ветеранів спорту, які є гордістю України, і всіляко підтримує спортивний ветеранський рух. Він є одним із важливих напрямків діяльності.

"Завдяки творчій діяльності організаторів ветеранського спортивного руху тисячі ветеранів спорту беруть активну участь у реалізації державної політики у сфері фізичної культури та спорту, своїм особистим прикладом пропагують здоровий спосіб життя, сприяють патріотичному та фізичному вихованню молодого покоління", - наголосив Равіль Сафіуллін.

Голова Служби подякував ветеранам за плідну працю та привітав їх з прийдешнім Новим 2013 роком та Різдвом Христовим!
Участь в семінар-нараді також взяли представники МОНмолодьспорту, Держмолодьспорту, НОК України, Спорткомітету України, фізкультурно-спортивних товариств та відомств, федерацій, асоціацій, спілок та інші.

Нарада організована Державною службою молоді та спорту України, Національним олімпійським комітетом України спільно з Асоціацією ветеранів спорту України та Радою ветеранів фізичної культури і спорту при Держмолодьспорті та НОК України.

 


Фото:

Нашi партнери