150-річчя з дня народження П’єра де Кубертена

1 січня вся Олімпійська родина світу відзначає 150-річчя з дня народження основоположника сучасного олімпізму П’єра де Кубертена.

Спортивний та громадський діяч, історик, педагог Кубертен багато роздумував над ідеєю проведення міжнародних змагань з метою популяризації спорту. Помітивши чималий інтерес суспільства до Античних Олімпійських ігор, викликаний гучними археологічними відкриттями в Олімпії, П'єр розробив проект відродження Олімпійських ігор. Цікаво, що соратником Кубертена по відродженню сучасного олімпізму був наш співвітчизник, уродженець Полтавщини генерал Олексій Бутовський.

Роль та значимість Кубертена важко переоцінити, адже завдяки цій великій людині ми маємо наймасштабніше спортивне дійство – Олімпійські ігри, які є не лише змаганнями, а й філософією.

Невипадково саме Кубертен став першим очільником Міжнародного Олімпійського Комітету і залишався його почесним президентом до останніх днів свого життя.

Впевнені, що ідеї П'єра де Кубертена житимуть та процвітатимуть, а прихильників олімпійських ідей в Україні з кожним роком ставатиме все більше!

НОК України


Фото:

Нашi партнери