Скадовськ. За визначні перемоги - стипендія міської ради

Гордістю Скадовської міської громади є перемоги дітей, підлітків та молоді, саме тому за ініціативи міського голови О.В.Гавриша прийнято ряд положень про виплату стипендій для обдарованих дітей та молоді, які протягом навчального року особливо відзначилися в галузі навчальної, творчої та громадської діяльності та кращим спортсменам міста.

Нині проводиться збір даних претендентів на отримання стипендії.

Стипендія виплачується на підставі рішення міської ради протягом бюджетного року, відповідно до затверджених бюджетних призначень, за результати, досягнуті у попередньому році. Конкурсний відбір серед кандидатів здійснює постійна комісія міської ради з питань підприємництва, організації та діяльності закладів і об'єктів гуманітарної сфери, розвитку курортної зони, по роботі з молоддю, проведенню культурно-масових та спортивних заходів. Пропозиція комісії виноситься на розгляд сесії Скадовської міської ради.

Кандидатами на нагородження стипендією для обдарованих дітей та молоді можуть бути учні, які протягом минулого навчального року виявили особливі успіхи:
- у реалізації набутих знань: стали переможцями міжнародних та всеукраїнських олімпіад, турнірів, конкурсів, фестивалів, які мають офіційний статус;
- у музичній, образотворчій, літературно-мистецькій діяльності та інших видах творчої діяльності: стали переможцями і лауреатами міжнародних та всеукраїнських конкурсів, фестивалів, виставок, вернісажів, які мають статус заходів, що проводяться Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Міністерством культури України, мають збірки власних творів.

Стипендіатами можуть бути учні загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів та початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, які на законних умовах проживають у м. Скадовську.

Обов'язковою умовою для встановлення стипендії міської ради кращим спортсменам - жителям міста Скадовська є:
- членство в збірній України, а саме, перебування у основному складі, кандидат, член резерву національної збірної команди України;
- участь в Олімпійських іграх, чемпіонатах світу, Європи, України та зайняття в них 1-6 місця;
- постійне проживання у м. Скадовську та наявність відповідної реєстрації.

Після закінчення терміну виплати стипендії (1 бюджетний рік) стипендіат має право на повторне висунення його кандидатури на здобуття стипендії Скадовської міської ради при встановленні нових результатів.


Фото:

Нашi партнери