Каховка. Баскетбольний турнір «Різдво-2013» та особиста першість міста з блискавичних шахів

Баскетбол. Під час новорічних та різдвяних свят 3-4 січня 2013 року в спортивному  залі Каховської ДЮСШ відбувся традиційний турнір з баскетболу серед юнаків та дівчат на Кубок «Різдво-2013». Цього року першість у змаганнях розігрували команди 1996 р. н. і молодші з  Каховки, Херсона, Нової Каховки та Нововоронцовки.
За підсумками турніру серед команд дівчат перше місце завоювала команда Каховської ДЮСШ (тренер Зарецький В.С.), на другому місці команда Нової Каховки, на третьому - команда Нововоронцовки.
Серед команд юнаків краще за всіх грали представники м. Херсона, на другому місці команда господарів змагань - Каховська ДЮСШ, на третьому місці - юнаки з Нововоронцовки.
Команди-призери та кращі гравці турніру були нагороджені почесними дипломами та призами від Каховської дитячо-юнацької спортивної школи відділу освіти.

Шахи. 12-13 січня 2013 року в шаховому клубі міського палацу культури «Меліоратор» відбулись змагання особистого чемпіонату м. Каховки з шахів (блискавична гра) 2013 року. Змагання організовані Федерацією шахів м. Каховки за підтримки міського відділу у справах сім'ї, молоді та спорту, проходили за коловою системою (два кола з контролем часу 5 хв. на партію кожному з учасників).
У підсумку чемпіоном міста 2013 року з блискавичних шахів став першорозрядник Ю.Колучев, який набрав 17 очок. Таку ж суму балів здобув й срібний призер чемпіонату першорозрядник П.Стоколос, але у нього виявились гірші додаткові показники. Тільки додаткові коефіцієнти визначили бронзового призера першості. Ним став першорозрядник В.Явнюк (14 очок), який випередив юну вихованку Каховської ДЮСШ першорозрядницю Надію Салах (14 очок). Призери відзначені почесними дипломами від організаторів. 

19-20 січня 2013 року у шаховому клубі МПК «Меліоратор» відбувся особистий чемпіонат м. Каховки з швидких шахів 2013 років. Організатори змагань – Федерація шахів м. Каховки за підтримки відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Каховської міської ради. 
У  змаганнях взяли участь 19 шахістів, серед яких майстер ФІДЕ Микола Гриценко, кандидати у майстри спорту Дмитро Кузьоминський, Євгеній Лозович, Максим Усанов та 15 першорозрядників. Першість проводилась за швейцарською системою у сім турів (з контролем часу 20 хв. на партію кожному з учасників).
Цікава спортивна боротьба з чемпіонство тривала від самого початку до останнього туру змагань. Два учасники набрали однакову кількість балів – по 5,5 з 7  можливих. За додатковими показниками чемпіоном Каховки з швидких шахів 2013 року став першорозрядник Олег Пильщиков. На другому місці майстер ФІДЕ Микола Гриценко. Третє місце з 5 очками здобув кандидат у майстри Максим Усанов. Кращий результат серед ветеранів показав кмс Євгеній Лозович – 4,5 очок.
Переможець і призери нагороджені медалями та дипломами міського відділу у справах сім’ї, молоді та спорту.


Фото:

Нашi партнери