Троє спортсменів ХДУ стали учасниками семінару з таеквон-до ITF України

В масштабному семінарі з таеквон-до ITF взяли участь троє спортсменів ХДУ. Їм вдалося потрапити до складу делегації з Херсонської області. Щорічний інструкторсько-суддівський семінар Національної Федерації таеквон-до ITF України днями пройшов у Києві.

Протягом двох днів, 19 та 20 січня, у столиці тривав інструкторсько-суддівський семінар з таеквон-до. 120 інструкторів та суддів зі всієї країни брали участь у цьому спортивному заході. Серед його учасників були голова спортклубу «Еллада» ХДУ, інструктор міжнародної категорії, володар 4-го дану Дмитро Афанасьєв, студентка факультету перекладознавства, бронзова призерка Чемпіонату Європи серед юніорів 2012 року Катерина Афанасьєва і студентка факультету філології та журналістики Марія Біла.

Спортивний семінар проводив корейський майстер, володар 7-го дану з таеквон-до ITF Кім Йон Бін.  Досвідчений представник цього бойового мистецтва поділився зі своїми іноземними колегами секретами техніки таеквон-до, розповів про систему духовного, морального виховання і техніку самооборони. Майстер особисто показав присутнім кваліфіковане виконання ударів, блоків та стрибків. Також Кім Йон Бін привернув увагу своїх колег до важливих моментів у навчально-тренувальному процесі та поділився особливостями професійного суддівства в таеквон-до.

Голова спортклубу «Еллада» ХДУ Дмитро Афанасьєв розповів: «Потрапити до числа учасників цього семінару було доволі нелегко. Адже побачити і почути настанови справжнього майстра з таеквон-до необхідно кожному, хто серйозно займається цим видом спорту. Таеквон-до – вид бойового мистецтва, який має давню історію і в якому постійно є чого навчатися».

Як запевняють наші спортсмени, після таких зустрічей рівень їхньої професійної майстерності значно зростає. До того ж, спілкування із справжніми майстрами таеквон-до ITF та обмін досвідом у подальшому допомагають їм не тільки у щоденних тренуваннях, а й під час міських та обласних змагань.       
               
Прес-центр ХДУ


Фото:

Нашi партнери