Підсумки року для новокаховської «Енергії»

Пропонуємо вам короткий огляд осінньої частини  футбольного сезону 2012 року.
Гадаємо, що почати варто з переформатування в команді, яке «Енергія» пережила влітку 2012 року. Попередній сезон «жовто-чорні» завершили на четвертій позиції у групі «А», за 26 турів набравши тоді 52 очки (66 – «Суми», 59 – «Десна», 53 – «Славутич»). У зв’язку з тим, що головний спонсор новокаховчан останніх років ТМ «Мірошник» не зміг продовжити співпрацю з клубом, а гарантії по працевлаштуванню в команді на наступний сезон ніхто не давав, тренерський штаб та більшість футболістів, які складали основу колективу, були змушені шукати нові робочі місця.

Майже місяць зі стану команди не було офіційних новин. Керівництво міста шукало нових тренерів, які змогли б укомплектувати «Енергію» новими футболістами. Незабаром стало відомо про призначення на пост головного тренера Юрія Окула, який і нині очолює команду. Помічником йому став Віталій Камінєв. З попереднього складу новокаховчан в обоймі залишилися Віталій Філіппов, Олексій Дмитровсьий, Костянтин Бічевой та Денис Риженко. Інших футболістів новий тренерський штаб запросив із місцевої «Таврії», а також до команди приєдналися кілька іногородніх гравців. На підготовку нового колективу до сезону залишалося врай мало часу – кілька тижнів. Відповідно, високих результатів від оновленої «Енергії» мало хто очікував.

Попри це, старт сезону новокаховчани провели вдало. У першому турі, доволі сенсаційно, підопічні Юрія Окула здолали на виїзді кременчуцький «Кремінь» (1:0). Непогано відіграли й у другому турі, звівши до нічиєї (1:1) поєдинок із новачком серед професіоналів ФК «Полтава-2-Карлівка».

У третьому турі – знову нічия. Тепер проти ФК «Макіїввугілля» на виїзді – 2:2. наступний тур новокаховчани пропускали через непарну кількість команд у групі «Б», а ось у п’ятий ігровий день підопічні Ю. Окула зійшлися у домашньому двобої з горностаївським «Миром» – давнім і непростим суперником. Гра видалася напруженою, хоча й не багатою на дуже цікаві моменти. За рахунок досвіду і вищої майстерності гостям вдалося здолати «Енергію» з рахунком 2:1. у 6-му турі новокаховчани не змогли здолати на виїзді ялтинську «Жемчужину» (1:1), а у 7-му розгромно програли «Украгрокому» (0:4), хоча три останніх голи пропустили на останніх хвилинах.

Драматичним видався наступний матч у Комсомольську проти місцевого «Гірника-Спорт». Програючи у два голи по ходу матчу, новокаховчани змогли забити тричі і вийшли вперед, однак незабаром господарі рахунок зрівняли, а на 90-й хвилині забили переможний м’яч. Дещо несподівано у наступному турі «Енергія» взяла одне очко у домашній грі з лідером – «Шахтарем-3». Але в 11-му турі команда заслужено перемогла «Сталь» (1:0). Згодом – дві поспіль поразки. Спочатку від свердловського «Шахтаря» (2:1), потім від криворізького «Гірника» вдома (0:3).

Наступні два тури, які розпочали друге коло чемпіонату, «Енергія» звела до нічиїх з однаковим рахунком 1:1. Так закінчилися матчі проти «Кремня» вдома і «Полтави-2-Карлівки» на виїзді.

У 16 турі «Енергія» здобула найбільшу перемогу в сезоні, здолавши у рідних стінах «Макіїввугілля» з рахунком 4:1. Пропустивши 17-й, у 18-му турі «Енергія» поступилася «Миру» на виїзді (1:3). А ось наступний ігровий день приніс команді перемогу над «Жемчужиною» (1:0). У наступних трьох турах новокаховчани зіграли вкрай невдало, не здобувши жодного очка. А сума пропущених голів за ці матчі склала аж 14 при 1-му забитому. На такий результат вплинула передусім крупна поразка від «Шахтаря-3» в Донецьку – 0:9. А перед тим новокаховчани програли «Украгрокому» (0:2) та «Гірнику-Спорт» (1:3). «Енергія» дещо оговталася лише у 23 турі, коли вдома обіграла «Севастополь-2» (2:0).

 А кінцівка сезону була знову невтішною – три поразки в останніх матчах. Спочатку від «Сталі» – 1:2 (хоча й могли у Дніпродзержинську реально здобути нічию), потім від «Шахтаря» – 0:2, а в останньому турі програли «Гірнику» з рахунком 1:3.

У підсумку маємо 21 очко, яке дозволяє займати лише 10 місце у турнірній таблиці. За 24 зіграні тури «Енергія» п’ять разів перемагала, шість матчів зіграла внічию, і тринадцять разів поступилася суперникам. Різниця забитих і пропущених голів – 25 - 50.

Протягом осені новокаховській команді не вдалося потрапити у шістку кращих, щоб продовжити боротьбу за підвищення у класі. Тож навесні гравці команди будуть  змагатися за те, щоб залишитися у другій лізі.

Сподіваємося на плідну й ефективну роботу тренерського штабу у міжсезоння, адже «Енергія» такого зразка потребує серйозних змін. 

Джерело статті http://fc-energiya.com/2925-pdsumki-roku-dlya-energyi.html


Фото:

Нашi партнери