Схвалено проект програми розвитку фізичної культури і спорту у Верхньорогачицькому районі на 2013-2017 роки

23 січня 2013 року відбулося засідання колегії Верхньорогачицької  районної державної адміністрації,  де розглянуто проект програми розвитку фізичної культури і спорту у Верхньорогачицькому районі на 2013-2017 роки та виконання такої програми за 2012 рік.

Головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Василь Васильєв поінформував присутніх про стан розвитку фізичної культури і спорту в районі. На сьогодні   для забезпечення занять фізичною культурою в районі створено необхідні умови; є в наявності: стадіон «Старт», 27 спортивних майданчиків, 7 з яких із тренажерним обладнанням, 14 футбольних полів, 9 спортивних залів різної площі, 6 приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять. У   2012 році у Верхньорогачицькій гімназії відремонтовано спортивний зал та придбано тренажерне обладнання на суму 40,0 тис. грн. Зеленівською сільською радою розпочато будівництво та у 2013 році планується ввести в експлуатацію новий майданчик для занять з міні-футболу.

Фізичне виховання та фізкультурно-оздоровча робота проводиться у  8 загальноосвітніх закладах району шляхом відвідування учнями обов’язкових уроків з фізичної культури; працює 10 штатних вчителів фізичної культури, із яких 6 мають вищу фахову освіту.

Загальна чисельність населення району, яка залучена до регулярних фізкультурно-оздоровчих занять за місцем проживання та в місцях масового відпочинку, залишається на рівні попереднього року і складає 1,5 тис. осіб.

Планами про подальший розвиток дитячо-юнацької спортивної школи поділився її директор Віталій Лісничий. У 2012 році у ДЮСШ займалися 200 дітей і підлітків, працювали 12 навчальних груп з 4 видів спорту (футбол, волейбол, баскетбол, бокс). Навчально-тренувальний процес здійснювали 6 тренерів-викладачів, з яких 2 мають вищу фахову освіту (С.Земба і Д.Розіт).

Команди дитячо-юнацької спортивної школи брали участь у змаганнях обласного і Всеукраїнського рівнів. Вже третій рік поспіль високих результатів досягають вихованки тренера-викладача С. Земби, які у X сезоні Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги серед команд дівчат 1999 року народження посідають призові місця. Не винятком став і 2012 рік, в якому команда «Євгенія-99» здобула срібні нагороди чемпіонату України та стала чемпіонами Херсонської області як серед школярів, так і серед молоді.

У складі збірної команди Херсонської області «Таврійська зірка»  з баскетболу дівчат 1999 року народження  5 вихованок Верхньорогачицької ДЮСШ  вже беруть участь в XІ сезоні Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги.

З жовтня 2013 року тренерський колектив дитячо-юнацької спортивної школи планує заявитися на чемпіонат України XІІ сезону серед цієї ж категорії дівчат вже окремо у складі Верхньорогачицької команди «Євгенія-99». Крім того, з квітня поточного року запланована участь вихованців тренера-викладача  Т.Дорошенка  у Херсонській обласній дитячо-юнацькій лізі з футболу серед команд юнаків 2000 року народження. Виступи  в цих змаганнях дадуть можливість не тільки підвищити спортивну майстерність учнів ДЮСШ, а й підвищити інтерес інших дітей та молоді до занять фізичною культурою та спортом.

За підсумками обговорення члени колегії погодилися, що програма розвитку фізичної культури і спорту важлива для громадськості району і вирішили схвалити проект програми та винести його на розгляд сесії районної ради.

Головним виконавцем визначено відділ у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації.

https://sites.google.com/site/vrogachik/novini


Фото:

Нашi партнери