Студенти ХДУ стали переможцями чемпіонату Європи з рогейну

Двоє студентів факультету фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету – Микола Кобець та Марія Шупер - посіли призові місця на X чемпіонаті Європи з рогейну. Як  раніше повідомлялося, 26 і 27 січня в Іспанії поблизу Барселони проходили змагання зі спортивного орієнтування.

Цього разу херсонські  спортсмени показали доволі високий рівень підготовки. Студентці V курсу факультету фізичного виховання та спорту Марії Шупер вдалося вибороти 3 місце. А студент II курсу Микола Кобець  захистив свій титул чемпіона Європи з рогейну, посівши 1 місце. Ці двоє спортсменів уже не вперше беруть участь у змаганнях різних рівнів і щоразу демонструють високу майстерність.

Декан факультету фізичного виховання та спорту ХДУ Борис Кедровський поділився: «Не дивлячись на те, що спортивні успіхи наших студентів уже звичні для факультету, ми все одно із нетерпінням чекаємо на чемпіонів. Адже перемоги такого масштабу роблять ім’я не тільки їм особисто, а й всьому університетові. Хочу, аби надалі вони не зупинялися на досягнутому, це були тільки перші їхні кроки в спортивній кар’єрі і в майбутньому здобували нові звання», повідомляє прес-центр ХДУ.

Довідка. Рогейн – це змагання з командного багатогодинного пішого орієнтування. На місцевості розставлена велика кількість контрольних пунктів з різною вартістю в балах. Командам видаються топографічні мапи великого масштабу з нанесеними пунктами. Задача команди – за контрольний час (зазвичай 24 години) відвідати якнайбільше контрольних пунктів і в такий спосіб набрати максимальну суму балів. Результат команди визначається саме сумою балів, а не кількістю взятих пунктів.
Рогейн – спорт не для слабких. Тільки найсильніші та добре підготовлені спортсмени можуть протягом 24 годин поспіль пересуваються на місцевості, долаючи різні перешкоди, аби здобути звання чемпіона. Унікальність перемоги українців ще й в тому, що її вони здобули в Іспанії, де в січні по-справжньому літня погода. Таким чином, попри складнощі з акліматизацією, нагороду забрали спортсмени «з півночі».


Фото:

Нашi партнери