Національному олімпійському комітету України - 20 років!

У п’ятницю, 17 грудня, Національний олімпійський комітет України відзначив свій 20-річний ювілей.

Для участі у святкових заходах з цієї нагоди до столиці нашої країни завітали ключові постаті міжнародного спорту та олімпізму з понад 20 країн світу. Зокрема, на запрошення НОК в Україну прибули президент Міжнародного Олімпійського Комітету Жак Рогге, президент Європейських Олімпійських Комітетів Патрік Хіккі, а також члени МОК, президенти національних олімпійських комітетів та очільники міжнародних федерацій з олімпійських видів спорту.

Грандіозний ювілейний концерт зібрав почесних закордонних гостей, а також понад 100 вітчизняних Олімпійських чемпіонів і призерів різних років та спортивну громадськість України в Київському національному академічному театрі оперети, увінчавши собою цілу низку заходів, проведених протягом року як в столиці нашої країни, так і в її регіонах з нагоди 20-річного ювілею створення Національного олімпійського комітету.

З щиросердними словами привітання до присутніх звернулися заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман – від імені Президента України Віктора Януковича, Міністр України у справах освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник та голова Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму Павло Костенко.

Із важливим для українського спорту ювілеєм привітав гостей і президент Міжнародного Олімпійського Комітету Жак Рогге.
«Це мій четвертий візит до вашої чудової столиці – Києва, і я дуже радий знову бути тут, щоб воздати шану українському спорту та Національному олімпійському комітету з нагоди його 20-річчя», – зазначив президент МОК.

Подякувавши за самовіддану роботу своїм колегам, членам МОК – президенту НОК України Сергію Бубці та віце-президенту НОК Валерію Борзову, керівникам національних федерацій і, звісно, атлетам, очільник світового олімпійського руху побажав українському осередку Олімпізму успіхів в реалізації майбутніх амбітних планів, зокрема – у підготовці заявки на проведення в 2022 році зимових Олімпійських ігор у Львові.

Найсміливіші проекти НОК, безперечно, будуть втілені у життя – завдяки досвідченому й професійному керівництву та підтримці сильної та відданої команді виконавців. Із такою думкою звернувся до гостей президент Європейських Олімпійських Комітетів Патрік Хіккі.
«У вас є талант, є можливості, і, що найважливіше, є мотивація робити в спорті та олімпійському русі великі справи. Тож бажаю багато декад олімпійського успіху й слави», – зазначив він.

В свою чергу, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка подякував гостям за теплі слова і запевнив, що у майбутньому НОК продовжуватиме крок за кроком впевнено прямувати до нових горизонтів.
«В України – славні спортивні традиції. За всю історію участі у головних змаганнях під знаком п’яти кілець, українські олімпійці здобули 599 медалей, з них 101 – під синьо-жовтим прапором Незалежної України.

Національний олімпійський комітет пишається тим, що він є повноправним членом світової олімпійської родини та робить свій внесок в розвиток спорту та Олімпійського руху. За 20 років існування НОК ми здобули цінний досвід та побудували міцний фундамент для майбутніх, ще вагоміших перемог. Тож вірю, вони не змусять себе чекати!» – зазначив Сергій Бубка.

Ті ж, хто  стояв у витоків вітчизняного олімпізму та допомагав йому робити свої перші кроки на теренах незалежної держави, у цей святковий вечір отримали з рук президента НОК пам’ятні подарунки. 

НОК України


Фото:

Нашi партнери