До початку зимових Олімпійських ігор у Сочі-2014 залишився рівно рік

До початку зимових Олімпійських ігор у Сочі-2014 залишився рівно рік. У Росії врочисто відзначатимуть цю дату.
Так, 7 лютого  із ранку буде даний старт Всеросійському зворотному відліку днів до першої в історії Росії зимової Олімпіади: в адміністративних центрах восьми федеральних округів - Москві, Санкт-Петербурзі, Нижньому Новгороді, Ростову-на-Доні, Єкатеринбурзі, Новосибірську, П’ятигорську  й Хабаровську об 11.00 /час місцевий/ - будуть  відкриті годинники  зворотного відліку до Олімпійських ігор.

Увечері урочистості  продовжаться в олімпійському льодовому палаці "Великий" у Сочі, де президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге вручить запрошення на ХХП зимові Олімпійські ігри представникам НОК  Канади, Бразилії, Південної Кореї й Росії.

Потім відбудеться барвисте льодове шоу в постановці посла "Сочі-2014" фігуриста Іллі Авербуха за участю Ірини Слуцької, Тетяни Навки, Романа Костомарова, Олексія Ягудіна, Тетяни Тотьмяніної і Максима Мариніна, які також є послами майбутньої Олімпіади. У цілому в шоу задіяні 300 артистів. Льодовий спектакль розповість про етапи підготовки до Ігор з моменту перемоги заявки міста у Гватемалі в 2007 році.

У числі глядачів шоу будуть президент РФ Володимир Путін, президент Олімпійського комітету Росії /ОКР/ Олександр Жуков, голова Координаційної комісії МОК Жан-Клод Кіллі, виконавчий директор Олімпійських ігор МОК Жільбер Феллі, президент Оргкомітету "Сочі-2014" Дмитро Чернишенко.

Крім цього, у четвер стартує квиткова програма сочинської Олімпіади. Всі бажаючі придбати квитки на змагання Ігор-2014 зможуть довідатися офіційну інформацію про їхню вартість. За вартістю квитки будуть різні: іі доступні і дорогі в ложах. Вартість квитків, як стверджують організатори Ігор,  у цілому відповідає цінам на квитки попередніх Олімпіад, а десь вона нижче.

А напередодні, 6 лютого  у Сочі розпочав свою роботу семінар Глав делегацій національних олімпійських комітетів - традиційний звітний захід Оргкомітету у відповідності з технічним керівництвом Міжнародного Олімпійського Комітету.

На семінар приїхали понад 200 учасників з більш ніж 75 країн. Українську делегацію на цьому заході представляє начальник управління олімпійського руху НОК Ганна Сорокіна та члени Національного олімпійського комітету, директор департаменту спорту вищих досягнень Державної служби молоді та спорту Олександр Артем'єв і начальник відділу зимових видів спорту Даніль Амерханов.

Делегатам розкажуть про особливості підготовки Оргкомітету до Ігор, а також проведуть оглядовий тур по об'єктах Прибережного і Гірського кластерів.
У майбутні 3 дні делегатів чекає кілька пленарних сесій, на яких представникам НОК розкажуть про основні сервіси та послуги, які будуть надані делегаціям на Іграх.

В рамках семінару також пройдуть індивідуальні зустрічі з представниками НОК, будуть працювати інформаційні стійки сервісних функцій Оргкомітету.
«Олімпійські зимові ігри в Сочі стануть рекордними як за кількістю учасників, так і за кількістю змагань. На них приїдуть 6000 спортсменів-олімпійців і членів команд із близько 80 країн, а в 7 олімпійських видах спорту будуть розіграні 98 комплектів нагород. Нам як організаторам важливо, щоб місто зустріло гостей на вищому олімпійському рівні, і про те, як ми збирається цього досягти, представники Оргкомітету детально розкажуть Головам делегацій національних олімпійських комітетів», - зазначив президент Оргкомітету «Сочі 2014» Дмитро Чернишенко.

НОК України та Росії


Фото:

Нашi партнери