Херсонська студентка стала чемпіонкою України з пауерліфтингу

Студентка другого курсу факультету психології історії й соціології Юлія Чепелюк стала чемпіонкою України з пауерліфтингу серед юніорів і юніорок, юнаків і дівчат. Змагання  проходили з 2 по 4 лютого в Харкові. Маючи вагу 43 кг, дівчина підняла в сумі за три підходи 210 кг.

Спортсменка почалася  займатися цим видом спорту три роки тому. Завдяки своїй наполегливості й систематичній роботі під керівництвом заслуженого тренера України Олександра .Плевако, вона досягла певних успіхів.

У 2011 році стала кандидатом у майстра спорту. Її нинішня перемога стала наступною сходинкою в спортивній кар'єрі. По приїзду в рідне місто Юлія розповіла: «Організація чемпіонату було на вищому рівні. І спортсмени, що приїхали на змагання, усі мали гідну кваліфікацію й рівень підготовки. Щоб потрапити у свою вагову категорію, мені навіть довелося небагато схуднути. Але це варто того!»

Додому дівчина повернулася із заслуженим званням чемпіонки України серед юніорів. На цьому спортсменка зупинятися не збирається. У її планах ще виступити на чемпіонаті серед юніорів, юніорок і студентів. Тому побажаємо Юлії Чепелюк успіхів, тому що це не тільки перемога херсонки, але й усього Херсонського державного університету!

Довідка. Пауерліфтинг - силовий вид спорту, у якому піднімають штангу. Він включає і три вправи: присідання зі штангою на плечах; жим штанги, лежачи на горизонтальній лаві та тяга штанги, які в сумі визначають кваліфікацію.


Фото:

Нашi партнери