Виконком МОК рекомендував 25 видів спорту до програми Ігор-2020

22 лютого у Лозані розпочалося дводенне засідання Виконавчого комітету Міжнародного Олімпійського Комітету, участь у якому бере і член Виконкому МОК, президент НОК України Сергій Бубка.

Виконком МОК рекомендував 25 основних видів спорту до програми літніх Олімпійських ігор 2020 року, а саме: легка атлетика, академічне веслування, бадмінтон, баскетбол, бокс, веслування на байдарках і каное, велоспорт, кінний спорт, фехтування, футбол, гімнастика, важка атлетика, гандбол, хокей на траві, дзюдо, плавання, сучасне п'ятиборство, тхеквондо, теніс, настільний теніс, стрільба кульова, стрільба з лука, триатлон, вітрильний спорт і волейбол.

Слід наголосити, що боротьба не потрапила до цього переліку і увійшла до так званого «шорт-листа» разом з ще сімома видами спорту (бейсбол/софтбол, карате, роликовий спорт, спортивне скелелазіння, сквош, вейкбординг та ушу), які можуть бути включені до програми Ігор-2020.

Остаточне рішення щодо видів спорту, які будуть включені до Ігор XXXII Олімпіади, буде прийнято на 125-й сесії Міжнародного Олімпійського Комітету, що з 7 по 10 вересня 2013 року проходитиме у Буенос-Айресі (Аргентина).

НОК України

Фото:

Нашi партнери