17 лютого в Брашові стартує ХI Європейський юнацький олімпійський зимовий фестиваль

З 17 до 22 лютого 2013 року в Брашові (Румунія) відбудеться ХI Європейський юнацький олімпійський зимовий фестиваль.

У програмі найпрестижнішого юнацького турніру континенту близько тисячі юних спортсменів віком від 14 до 17 років з 45 країн Європи розіграють нагороди у 8 видах спорту – гірські лижі, біатлон, лижі, стрибки на лижах з трампліна, сноубординг, фігурне катання (одиночники), хокей і шорт-трек.

Українська команда нараховує 33 олімпійці, які виступлять в усіх видах програми, крім хокею. В складі нашої збірної – вже й титуловані спортсмени: срібні призери І зимових Юнацьких Олімпійських ігор-2012 в Інсбруку Ярослав Паніот (фігурне катання) та Марія Долгополова (шорт-трек), а також біатлоністи Анастасія Меркушина та Антон Мигда, які в січні на юніорському чемпіонаті світу в індивідуальних гонках стали бронзовими призерами.

З повним списком української команди можна ознайомитися на офіційному сайті НОК України за посиланням http://noc-ukr.org/olympic/euof/festival/brasov-2013/team-ukraine/.

ЄЮОФ – найпрестижніші змагання Європи, які проводяться під егідою Європейських Олімпійських Комітетів кожні два роки в неолімпійський рік – взимку та влітку протягом одного року.

Завтра в Івано-Франківську відбудуться урочисті проводи юнацької збірної на змагання. А в суботу естафету у Прикарпаття перехоплять Чернівці, де вболівальники спорту зможуть теж побажати юним спортсменам щасливої дороги та успішних стартів.

Ексклюзивні та оперативні новини про виступ українських олімпійців читайте на офіційному сайті НОК та в соціальних мережах.


Фото:

Нашi партнери