FILA бореться за збереження місця в олімпійській програмі

Міжнародна федерація асоційованих стилів боротьби (FILA) провела екстрене засідання Бюро, реагуючи на рекомендацію МОК виключити боротьбу з програми Олімпійських ігор 2020-го року.

Нагадаємо, виконком Міжнародного олімпійського комітету рекомендував виключити боротьбу з програми літніх Олімпійських ігор-2020. Рішення було озвучене на засіданні у Лозанні, де члени виконкому МОК розглянули рапорт, в якому на підставі більш ніж 30-ти критеріїв дається оцінка кожного з 26-ти видів спорту, що представлені нині у програмі літніх Ігор. При цьому не уточнюється, чи всі види боротьби – греко-римська, вільна і жіноча – рекомендовані до виключення. Причини, з яких МОК вирішив виключити боротьбу, на засіданні названі не були. «Наша мета оновлювати олімпійську програму. Тому ми вирішили, що виключення боротьби буде оптимальним», – йдеться у заяві МОК.

Функціонери ФІЛА обіцяють докласти усіх зусиль, щоб боротьба залишилася на Олімпіаді. Але вже під керівництвом нового президента: Рафаелю Мартинетті на екстреному засіданні Бюро було висловлено вотум недовіри, і багаторічний президент Федерації подав у відставку. Виконуючим обов’язки президента призначений Ненад Лаловіч (Сербія). Відзначимо, що Мартинетті останнім часом все частіше критикували: і за реформи правил, які, на думку багатьох, тільки шкодили розвитку виду спорту, і за невміння знайти спільну мову з керівництвом МОК.

Ненад Лаловіч зазначив, що нинішня ситуація може стати поворотним моментом у розвитку боротьби. «Ми готові зробити всі необхідні кроки, аби наш вид спорту залишився у програмі Олімпійських ігор, – сказав в.о. президента, – адже ми несемо відповідальність за усі 180 національних федерацій-членів ФІЛА, за усіх борців у світі. Ми дослухатимемося до усіх порад експертів МОК, виконуватимемо усі рекомендації. Ми розуміємо, що повинні вдосконалюватися і йти в ногу з часом».

Під егідою FILA зібрані різноманітні види боротьби: вільна, греко-римська, жіноча боротьба, грапплінг, панкратіон, боротьба на поясах Алиш, аматорський ММА (комбат-грапплінг) і пляжна боротьба. Борці пропустили тільки одну Олімпіаду сучасності – у 1900-му році. А тепер відстоюватимуть своє право виступати на Олімпійських іграх  у «боротьбі» з вісьмома кандидатами: ушу, карате, сквошем, роликовим спортом, вейкбордингом, скелелазінням, бейсболом і софтболом.

http://scu.org.ua/102-pankration/1389-fila-boretsja-za-zberezhennja-miscja-v-olimpijskij-programi.html


Фото:

Нашi партнери