Всеукраїнська серія змагань «Висота» ІІ етап «Таврійські висоти»

23 лютого у спортивному залі Херсонського вищого училища фізичної культури відбудуться ХІІ «Таврійські висоти» за участю спортсменів  із Миколаєва, Одеси, Кіровограда, Львова, Бердичева, АР Крим, а також з Вінниці, Києва,Тернополя, Черкас, Дніпропетровська, Запоріжжя, Харкова та міст Херсонської області.

Початок змагань - о 10.30. 

Рзклад змагань:
   
10.30 -  стрибки у висоту юнаки  1998-99 р.н. (з 140 см) та  1996-97 р.н. ( з 160 см)
12.30 - Стрибки у висоту дівчата 1998-99 р.н. (з 125 см) та 1996-97 р.н.  (з 140 см)
13.30 - стрибки у висоту жінки  1995 р.н. та старші (з 155 см)
15.00 - нагородження  
15.45 - стрибки у висоту чоловіки 1995 р.н. та старші (з 180 см)
17.00 - нагородження 

Порядок підйома планки.

Юнаки     -    140 – 190 см  по 5 см,  далі по 3 см
Дівчата    -    125 - 175 см  по 5 см,  далі по 3 см
Чоловіки  -    180 – 220 см  по 5 см,  далі по 3 см
Жінки       -    155 – 180 см  по 5 см, далі по 3 см до 192см,  далі по 2 см

Довідково. Стрибки у висоту в Херсонській області мають давні традиції. Як вид  він розвивався разом з іншими видами легкої атлетики. Новий поштовх у розвитку пов’язаний  з відкриттям  Херсонського вищого училища фізичної культури, де на відділенні легкої атлетики почали навчалися стрибуни у висоту.

Основним здобутком школи стрибків Херсонської області останніх років стала участь  представника цього виду спорту  Андрія Проценка  у ХХХ Олімпійських іграх  2012 року в Лондоні. Досвід, здобутий на зимовому чемпіонаті світу у Терції (15 місце) та чемпіонаті Європи у Фінляндії (13 місце), дозволив Андрію Проценко на ХХХ Олімпійських іграх посісти 9 позицію з  результатом 2 м 29 см. За результатами участі у світовій серії «Гран-прі» у 2012 році  Андрій посів 10 сходинку у світовому рейтингу стрибунів у висоту. Проте, до основного складу збірної команди України з легкої атлетики у 2012 році,  крім нього,  входили  Віталій Самойленко і Андрій Ковальов, а Тетяна Леонова увійшла до юніорської збірної.

Підсумком планомірної підготовки стали результати стрибунів області на всеукраїнських змаганнях. Дев’ять спортсменів взяли участь у чемпіонатах України у різних вікових категоріях, які у підсумку завоювали 6 медалей (одну золоту, дві срібні, три бронзові). Тричі спортсмени області представляли Україну на міжнародних змаганнях у складі збірної команди України.

Одним із важливих етапів підготовки до відповідальних змагань є участь спортсменів Херсона у традиційних Всеукраїнських змаганнях зі стрибків у висоту «Таврійські висоти», що проводяться в місті Херсоні.  З 2010 року вони входять до Всеукраїнської серії «Висота», яка об’єднує чотири етапи  і  проходе у містах Львів, Бердичів, Миколаїв та Херсон.
У спортивному залі Херсонського вищого училища фізичної культури традиційно збираються найсильніші спортсмени України та молоді стрибуни у висоту із Миколаєва, Одеси, Кіровограда, Львова, Бердичева, АР Крим, а також з Вінниці, Києва,Тернополя, Черкас, Дніпропетровська, Запоріжжя, Харкова та міст Херсонської області.

Затишний зал, святкова атмосфера приваблює спортсменів на херсонські змагання. Переможцями в різні роки ставали: чемпіон світу Юрій Кримаренко, учасники Олімпійських ігор - Руслан Гливинський, Олександр Нартов, Дмитро  Дем’янюк, Олена Холоша, Андрій Проценко. Серед шановних гостей були присутні рекордсменка України Інга Бабакова, бронзова призерка Олімпійських ігор Віта Стьопіна, переможець Кубка світу, заслужений працівник фізичної культури і спорту  України Юрій Сергієнко.

Змагання проходять під музичний супровід як спортивно-розважальне шоу. Першість розігрується у  трьох вікових групах: молодші юнаки та дівчата (8-9 кл.), старші юнаки та дівчата (10-11 кл.),  чоловіки та жінки (Гран-прі).

Серед глядачів традиційно розігруються цінні призи від спонсорів.

Станьте свідком захопливого видовища, а спортсмени намагатимуться перевершити рекорд змагань, що становить 2 м 30см!!!


Фото:

Нашi партнери