Створенню олімпійського центру на Херсонщині допоможе нідерландський експерт

На наступному тижні в Херсонській області розпочне свою роботу експерт у сфері будівництва спортивних водних споруд Нідерландської спеціалізованої організації PUM Mr. Abel Pieter de Vries, повідомляє прес-служба Херсонської обласної державної адміністрації.

Програма співпраці між PUM і майбутнім олімпійським центром спрямована на сприяння архітекторам у проектуванні та використанні голландського досвіду в області будівництва спортивних споруд з водних видів спорту.

Наступного тижня відбудеться робочий виїзд і нарада представника державного підприємства з обслуговування спортивних споруд, представників обласної державної адміністрації та експерта PUM.

Нагадаємо, перебуваючи з робочою поїздкою у Херсонській області, Президент України 10 лютого 2011 року дав доручення опрацювати питання створення в Цюрупинську бази з підготовки спортсменів водних видів спорту. На даний момент йде процедура оформлення державного акту на право постійного користування земельною ділянкою.

До кінця 2013 року буде виготовлена і оформлена проектно-кошторисна документація, здійснені підготовчі роботи до будівництва спортивного комплексу та плавального басейну. Безпосередньо роботи з будівництва комплексу почнуться в 2014 році.

Довідка. Організація PUM була заснована в 1978 році за ініціативи Нідерландської християнської федерації роботодавців (NCW) і Конфедерації промисловості Нідерландів (VNO). У березні 1997 року PUM стала незалежною організацією, тим не менш, вона підтримує тісні зв'язки з VNO-NCW. Її програми фінансуються урядом Нідерландів, Європейського союзу, Федерацією роботодавців VNO-NCW. Експерти PUM надають консультаційні послуги проектам та компаніям по всьому світу.


Фото:

Нашi партнери