ТОП-новина дня!! Президент Віктор Янукович підписав Указ про створення Міністерства освіти і науки і Міністерства молоді та спорту України

Відповідний Указ Президента України від 28  лютого 2013 року № 96/2013  "Про деякі заходи з оптимізації системи центральних органів виконавчої влади"
оприлюднений на сайті глави держави. http://www.president.gov.ua/documents/15486.html

У такий спосіб Міністерство освіти і науки, молоді та спорту і Державній службі молоді та спорту реорганізовано.
Указ набуває чинності від дня його опублікування.

У той же час, іншими указами Янукович звільнив Дмитра Табачника з посади міністра освіти і науки, молоді та спорту й призначив його міністром освіти і  науки.

Крім того, президент звільнив Равиля Сафиуллина з посади голови Державної служби молоді та спорту й призначив його міністром молоді та спорту.

Нагадаємо, 27 лютого під час свого виступу на розширеному засіданні Кабінету Міністрів Віктор Янукович пояснив, що роз’єднання  Міносвіти, науки, молоді та спорту на два відомства планується через Табачника, який "знищує фізкультуру й спорт".
Раніше Сафіуллін очолював  Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту, що було ліквідовано в ході адміністративної реформи 2010 року. Після цього він був призначений головою Державної служби молоді та спорту.

Перша рекція на Указ Президента. Народний депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець звернеться в прокуратуру із приводу створення Міністерства молоді та спорту України, оскільки це суперечить законодавству. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, коментуючи реорганізацію Президентом Віктором Януковичем Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України іДержавної служби молоді та спорту України.
За словами Бригинца, у Законі "Про Кабінет міністрів України" перераховані всі міністерства, а створення указом Президента нового міністерства є очевидним порушенням Закону.


Фото:

Нашi партнери