Херсонські спортсмени стали переможцями чемпіонату України

Семеро хлопців, що тренуються в спортивному клубі (СК) «Еллада» при Херсонському державному університеті, представляли місто Херсон на змаганнях у Харкові. Там з 20 по 23 лютого проходив чемпіонат України з таеквон-до ITF. Змагання проходили протягом чотирьох днів. Серед учасників були студенти й випускники Херсонського державного університету, що зайняли призові місця.

У вагової категорії до 85 кг чемпіоном став Олексій Короєв, не відстав від свого товариша й випускник ХДУ Олександр Броннік. Цьому спортсменові не було рівних у розділі «кйок па» (силове розбивання дерев'яної дошки).

Бронзовий призер Чемпіонату Європи серед юніорів 2012 року, студентка I курсу факультету перекладознавства ХГУ Катерина Афанасьєва зайняла II місце в змаганнях серед жінок із чорними поясами I дана. Ця спортсменка змагалася у вагової категорії до 51 кг, але поступилася абсолютній чемпіонці Європи - киянці Вікторії Моісеєнко.

Друге місце (вагова категорія до 45 кг серед жінок) завоювала студентка I курсу факультету фізичного виховання й спорту ХГУ Настасія Семенова. Серед досягнень цієї дівчини ще й III місце в змаганні серед жінок, що мають чорний пояс I дана. А у вагової категорії до 51 кг серед юніорів 16-17 років II місце зайняв Сергій Попов.

Як зазначив директор спортклубу «Еллада» ХДУ Дмитро Афанасьєв, результати цього чемпіонату дають можливість нашим спортсменам рухатися вперед і боротися вже на вищому рівні. До того ж ці учасники вже неодноразово здобували перемоги. Тому я впевнений: більш висока планка в протиборствах їм під силу».

Юнаки й дівчата, які тренуються в СК «Еллада» при ХДУ, постійно беруть участь у змаганнях і чемпіонатах різного рівня. Цього разу троє спортсменів - Олексій Короєв, Олександр Броннік і Сергій Попов - потрапили до  збірної  команди України. І завдяки досягнутим результатам вже у квітні цього року будуть змагатися на чемпіонаті Європи  в Словенії.


Фото:

Нашi партнери